https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi vi lahko pomagate Luni Sofiji iz Kroga, ki nujno potrebuje operacijo v tujini

Krog, 13.09.2016 ob 13:00  

Osemletna Luna Sofija Werning iz Kroga nujno potrebuje operacijo v tujini. Z donacijo ji lahko pomagate tudi vi.


Luna Sofija je zelo zaželen otrok, saj sta jo starša dobila z umetno oploditvijo. Zaradi nepravilno vodene nosečnosti se je rodila v 30. tednu s carskim rezom. Tehtala je le 885 g in bila velika 35 cm. Dva tedna po porodu se je v inkubatorju okužila z bolnišnično okužbo. Prebolela je sepso z multiorgansko odpovedjo. »Zdravniki so predlagali, naj jo krstimo, saj za njo po njihovem mnenju ni bilo nobene rešitve več. Luna pa je preživela odpoved več organov, zato je čudežna deklica,« se preteklih dogokov spominjajo dekličini starši. Po vsem tem so pri njej odkrili še ishemijo možganov in hudo srčno okvaro (tetralogija fallot).

»Vsi, ki Luno poznajo, vedo, da je vesela in zelo živahna deklica, ki ima zelo rada živali in se veseli vsakega dneva. Pri Luni pa je ostala še ena težava: njeno srce. Že dvakrat jo je v Ljubljani operiral dr. Mishaly iz Izraela – pri devetih mesecih ter pri treh letih in pol. Luna zdaj potrebuje še tretjo operacijo, ki je zelo zahtevna, saj gre za razširitev obeh pljučnih arterij. V zadnjem letu se je njeno stanje poslabšalo, saj so pritiski v njenem srcu zelo veliki, kar vodi v odpoved srca. Zdravniki v Ljubljani so povedali, da ji ne morejo več pomagati. Od takrat Luna občasno sprašuje, kdaj bo umrla. Zaradi tega smo poiskali mnenje v tujini. Zdravniki iz Nemčije in Izraela so posredovali podobno mnenje: Luni lahko pomagajo, a čim prej. Predviden datum operacije je v novembru 2016,« o dekličinem stanju pravijo njeni bližnji.

Ker je operacija v tujini samoplačniška, po besedah mame Lidije in atija Darka, vsak finančni prispevek pomeni več upanja za Lunino srce in srečno ter zdravo otroštvo: »Neizmerno hvaležni bomo za vso pomoč!«

Vsaka pomoč je dobrodošla, zato vse, ki želite Luni Sofiji omogočiti prihodnosti, da finančna sredstva posredujete preko Rdečega križa Slovenije:

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Murska Sobota, Staneta Rozmana 3, 9000 Murska Sobota

TRR: SI56 0234 0001 0419 250

Sklic: SI00 6865-88

Namen nakazila: donacija za Luno Sofijo

Koda namena: OTHR

Pomagali bodo tudi v društvu Kroške tikvi z zabavnimi večeri

V Športno-kulturno-turističnem društvu Kroške tikvi bodo z Ljubiteljsko gledališko skupino Kroške tikvi in številnimi prijatelji v prihodnjem tednu, predvidoma od torka, 20., do četrtka, 22. 9., organizirali večere smeha in glasbe, kjer bodo zbirali sredstva za Luno Sofijo. Več o prireditvah bo znano v prihodnjih dneh.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.