https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Bukovniško jezero - turistični biser Prekmurja

Bukovnica, 17.9.2016  

V projektu Pomurske novice predstavljamo Bukovniško jezero, enega glavnih turističnih biserov Prekmurja.

Bukovniško jezero, ki leži dober kilometer stran od Dobrovnika, je turistični biser, ki je s svojo ponudbo v zadnjih letih obogatil  zanimanje turistov v okolici jezera. Tako smo si tudi sami si vzeli čas in pregledali ponudbo, ki jo Bukovniško jezero nudi.

Bukovniško jezero je akumulacijsko jezero, veliko 8 hektarjev. Nastalo je z zajezitvijo potoka Bukovnica. Jezero je povprečno globoko 2 metra, ponekod pa tudi do 5 metrov in nudi domovanje mnogim ribam. Okolica jezera je obdana z gozdovi, ki nudijo domovanje srnam, jelenom in divjim svinjam; na obrobju so prisotni fazani, jerebice, prepelice in poljski zajci. Vodni ekosistem gosti sivo čapljo, mlakarico in vodomca.

V začetku našega izleta smo opazili hišico s turističnimi informacijami, kjer ti prijazni uslužbenki povesta vse, kar zanima vsakega obiskovalca, ko pride v bližino Bukovniškega jezera. Zraven hišice je okrepčevalnica, kjer se posamezniki lahko spočijejo in se posladkajo z odlično hrano in pijačo. 

Ob nadaljevanju poti opazimo velik napis Pustolovski park Bukovniško jezero, kjer se lahko obiskovalci prepustijo različnim adrenalinskim napravam. Pustolovski park nudi 7 različnih unikatnih elementov, kjer lahko obiskovalci hodijo med drevesi, se spustijo z vrvjo in še mnoge druge zanimivosti, ki jih pustolovska atrakcija nudi ob Bukovniškem jezeru.

Naslednja turistična točka, ki je med najbolj znanimi na Bukovniškem jezeru, je Vidov izvir. V gozdu, nekaj metrov stran od kapele Svetega Vida izvira studenec z istim imenom, katerega čudodelnost ali zdravilnost je poznana že dolgo let. S hladno vodo, ki iz izvira enakomerno teče vse leto, si ljudje umivajo obraz, izpirajo oči in se odžejajo. Pravijo, da ima voda iz Vidovega izvira energijsko moč ter zdravilne učinke pri zdravljenju vida, sluha, prebavil, živčevja in kože. Zdravilna energija se čuti v okolici, saj bogati gozdnati eko sistem vsebuje 26 zdravilnih energetskih točk, ki privablja mnoge turiste iz tujine.

Med sprehodom v bližini jezera, kjer vsak obiskovalec lahko uživa v sanjskem ambientu, vidi pomol in na vsaki strani jezera eno hišico. Ena izmed njih pripada Ribiški družini Lendava, ki nudi odličen prostor za piknike, zabavo in druženje, ki ga nudi čudovita okolica Bukovniškega jezera. Bukovniško jezero je naravni biser, ki je v zadnjih nekaj letih postal eden izmed pomembnih naravnih simbolov Prekmurja, kar smo se prepričali tudi sami ob samem izletu, ki smo ga doživeli.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2016 ob 7:23 ewwere gost

      če je tole jezero drekaste barve naš biser, potem se nam slabo piše. fuj!

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2016 ob 11:04 abcd gost

      Če bi ti vedel, da voda v jezero priteka iz okoliških gozdov kjer je pretežno ilovnata zemlja in da v okolici ni nobenih onesnažavelcav (fekalije, industrija...) bi vedel da je voda v jezeru ČISTA ne glede na barvo.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.09.2016 ob 11:28 gost

      za turbaše je vse dobro

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.09.2016 ob 12:14 gost

      Na tem jezeru zaračunajo vsak prdec, parkirnino, še malo pa bo župan zaračunaval pešačenje. Voda pa blatna in ribe iz jezera neužitne..vonjajo po mulju in pri pripravi le teh ne pomagajo nobene začimbe, okus ribe ostane po mulju.Te njihove energijske točke pa je itak "iznašel" en bivši naftin delavec bosanskih korenin, ki ga nihče ni jemal resno..sedaj pa je iz tega nastalo to, kar naivneže in bolnike privablja v to šumo.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.09.2016 ob 14:16 Aus gost

      Tipični slovenci sama fausija in nevoščljivost v tem ste na 1Mestu...

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.09.2016 ob 14:46 rozi gost

      Preslaba ponudba, tale slaščičar se nekaj bori za življenje, drgač pa nimate kaj ponudit. Pa bi lahko, v drugih državah na takem jezercu zrase letovišče. Bo pa mogoče čez leta kaj boljšga, bomo videl.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.09.2016 ob 16:55 kapca gost

      Takše sorte rib po mulju dobiš na Hotijškij dnevaj in te so tak opevane pridite na Hotiške ribe z muljem .Ha,ha

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.09.2016 ob 21:42 gost

      Tej točke za mene niso zdravilne,pa tudi voda je vprašanje

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.09.2016 ob 22:04 gost

      si keri ste tak pametne povejte ka mate vij za ponudite ka mo te šli k vam.okolica jezera je fajn zriktana što ščej kakše odklop pa oddih v mernoj narave je tao idila.zdaj pa z vašimi destinacijame na svetlo ka vidimo pa nej pa kakše fora kak tao majo avstrijce zriktano pa blabla.......

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2016 ob 22:22 gost

        Si prebral kaj in kako si napisal tekst, preden si pritisnil enter? Marš nazaj v 1.razred osnovne šole.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.09.2016 ob 16:38 gost gost

      Res je okolica lepa,primerna za sprehode, sprostitev, uživanje. Res pa je tudi, da je premalo oziroma nič ponudbe. Občina Dobrovnik se spomni na jezero, ko ima za to interes, sicer pa so jim važnejši projekti, tudi nepotrebni v Dobrovniku in ostali okolici. Če bi ta kraj bil v drugi občini, bi bilo vse drugače, tako pa životari. Škoda in žalostno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.09.2016 ob 8:16 gost

      Dobrovnik se naj ne hvali z bukovniškim jezerom ker je tou Strehovsko ker so pa tam Butalci in nesposobneži pa je tou zaj madžarsko. Ali po domače kak tulipan povej tak te naj bou

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.