https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V radgonskem Špitalu so predstavili knjižni prvenec Jerneja Dirnbeka

Gornja Radgona, 15.09.2016 ob 9:00  

V sredo, 14. septembra 2016, se je v muzeju Špital v Gornji Radgoni odvila predstavitev knjižnega prvenca Jerneja Dirnbeka, enega od ustanovnih članov priljubljene slovenske skupine Mi2.

Z avtorjem se je o njegovem romanu Pevci pozabljenih pesmi in še o marsičem pogovarjala Norma Bale.

Roman je nastajal polni dve leti, od spomladi leta 2014 pa do spomladi 2016. Glavni vzgib, ki ga je premamil k pisanju so bili spomini - ko se je spomnil, kako so včasih na žurih, praznovanjih znali prepevati s kitaro, sčasoma pa je to zamrlo. Sprva si je to želel oživiti v praksi, a mu zaradi pomanjkanja časa oziroma redkih prostih večerov, to ni uspelo. Tako si je zamislil okolje, junake, jih postavil v zgodbo, in potem so oni začeli podoživljati to namesto njega.

V zabavni zgodbi, ki se odvija v manjšem slovenskem kraju Pogorje, se prepletajo različne usode prebivalcev. Glavno vlogo v zgodbi odigra Zdravko Strnad, 48-letnik ki se ločuje in opravlja dolgočasno službo v javni upravi. S svojo kitaro, najprej ob šanku, kasneje v pevskem zboru, obuja spomine na mladost. Kmalu se začnejo spletati takšne in drugačne zgodbe, pišejo se ljubezni, bližajo se volitve in z njimi povezano politično kupčkanje itd. Gre za zabavno, a resnično zgodba majhnega kraja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.