https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Sejem SOBRA naslednji teden vabi v Gornjo Radgono

Gornja Radgona, 16.09.2016 ob 9:00  

V Gornji Radgoni bo od 22. do 24. septembra 2016 sejem SOBRA predstavljal opremo, znanje in najpomembnejše institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah.

Na včerajšnji konferenci so se zbrali predstavniki institucij, ki pomembno oblikujejo sejemski program tokrat že 6. sejma obrambe, varnosti, zaščite in reševanja - mag. Martin Smodiš, (podsekretar,Uprava RS za zaščito in reševanje, MORS, vodja izpostave Murska Sobota), podpolkovnik Ernest Pleh (odgovorni za postavitev in vsebino predstavitev Slovenske vojske), Borut Kocet (vodja sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota), Franci Petek (poveljnik Gasilske zveze Slovenije) in predsednik Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Vstopite v zavezništvo zaupanja!

Poleg Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, Slovenske vojske, Policije, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilske zveze Slovenije, se bo na sejmišču predstavljalo še več kot 100 razstavljavcev iz 10-ih držav. Na ogled bodo strokovne razstave, dinamične predstavitve, posveti in nasveti....

Vsak sejemski dan se boste lahko preizkusili v spretnosti streljanja z zračno puško, v streljanju z različnimi simulatorji ter v varni vožnji na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Na ogled bodo predstavitve spretnosti, opreme in znanja slovenskih vojakov, nastopi Športne enote Slovenske vojske ter Garde. Zapeljali se boste lahko s pravimi vojaškimi vozili in poskusili enolončnice iz vojaškega kotla. Policisti se bodo izkazali v spretnostnih vožnjah z motorji, prikazali bodo njihovo delo s službenimi psi ter vas poučili o samoobrambi.



Seznanili se boste lahko z dejavnostmi in opremo Uprave RS za zaščito in reševanje, Civilne zaščite ter drugih operativnih sestavov ter se sprostili ob nastopih Orkestra Slovenske vojske in Policijskega orkestra. Poskrbeli bodo tudi za najmlajše, saj bodo za njih pripravili otroška kotička na razstavnem prostoru Policije in Uprave RS za zaščito in reševanje, v petek pa bo na ogled tudi lutkovna predstava.

V petek vas bo navdušila tudi mednarodna gasilska vaja »Povezani v pomoč« ter v soboto atraktivna vaja policijskega helikopterja in policijske gorske enote. Na voljo so vam zanimivi strokovni posveti in tisočeri koristni nasveti. Obilo pa je tudi priložnosti za vašo novo poklicno in karierno pot.

Delovni čas in vstopnice

Cene enodnevnih sejemskih vstopnic z vključenim DDV: odrasli 5,00 €; skupine odraslih nad 20 oseb 4,00 €; dijaki, študentje 3,00 €; skupine dijakov ali študentov nad 20 oseb 2,00 €; upokojenci in starejši od 60 let 3,00 €. Uniformirani pripadniki Slovenske vojske, Policije, Gasilske zveze Slovenije, Civilne zaščite, otroci do 15 let in invalidi na vozičkih s spremljevalcem imajo prost vstop.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.