https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: MIKK vstopil v tretje desetletje

Murska Sobota, 17.09.2016 ob 11:00  

Mikk praznuje 20. rojstni dan z  bogatim kulturno glasbenim programom.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota je doživel svoj 20. rojstni dan. V svojem delovanju so preživeli mnogo zanimivih trenutkov, vse od delovanja centra, ko je deloval na ulici Štefana Kovača vse do danes, ko MIIK izkazuje podobo modernega in sodobnega ter urbanega mladinskega centra v prostorih soboškega gradu.

Sekretar na Uradu za mladino, Zorko Škvor je izkazal spoštovanje in čestital vsem za visok jubilej, ki ga je doživel MIIK. V svojem govoru je poudaril, da MIIK eden izmed soustvarjateljev in začetnik delovanja mladinskih centrov po Sloveniji. Danes jih v Sloveniji deluje 64. V svojem delovanju zapolnjujejo in skrbijo za medkulturne izkušnje in so dodano vrednost za mladino in lokalno skupnost, je zaključil Škvor.

Ena najbolj pomembnih sopartnerk MIIKA  je bila v teh 20-letih tudi MO Murska Sobota, ki je tudi ena izmed temeljnih soustanoviteljic mladinskega zavoda. V njenem imenu je spregovorila Daniela Morec, ki je izpostavila, da je MIIK rodil nov prostor kritičnega razmišljanja in medkulturnega delovanja. Gre za otroka Murske Sobote, brez katerega si Murske Sobote danes ne moreš predstavljati.

Sedanja v.d. direktorica Aleša Kovač izpostavila, da so mladi v MIIKU našli svoj prostor v aktivnem in kreativnem izkoriščanju svojega časa. MIIK je v svoji 20. letnem delovanju izoblikoval pomembne smernice na področju glasbe, filme, multimedije, fotografije literature in mnogo drugih področjih. Vedno je bil to prostor, ki je bil valilnica mladih talentov, saj jim je bil MIIK pogosto odskočna deska za njihov nadaljni razvoj.

Sledila je podelitev zahvala najbolj zaslužnim posameznikom, da je MIIK še vedno tak, kot ga vsi poznamo kot eno osrednjih mladinsko kulturnih organizacij v Sloveniji. Zahvale so prejele prva direktorica MIIK-a Alenka Kukelj, Dominik Steiner, Sašo Herman, Matej Kolmanko, Tomislav Glavica, Dragan Vukovič, Jasna Mikolič, Boštjan Lačen, Zlatan Čerič in eden najbolj pomembnih členov MIIKA v teh 20. letih, programski vodja Igor Knafelj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2016 ob 14:08 gost

      NAJLEPŠA SLIKA ŠT. 47 ! Dobre kefe--seksi !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2016 ob 17:00 Lucifer gost

      Z vsem spoštovanjon do Mikkovcon pa do njihovega zasluženega priznanja be mislen ka tude lepou bilou ka be pouzvale tude prvotne lidij kere so že v prve polovice devetdesetih začali z pravtako odličnen delon. Namreč Mikk obstaja že malo več kak dvajste lejt. Se mi ne zdi fajn ka so jih nej pouzvale na podelitev kajti prav oni so bili odskočna deska zdajšnjim oz. tem naslednikom, ki so lahko delovale še 20 let.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2016 ob 10:06 sissi gost

      inventarizirana mladina over 35.. getthafuckout!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.