https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Macho in Mejke z gosti do solz nasmejala publiko pri Gradu

Grad, 18.09.2016 ob 9:00  

MIM FUK je že pred začetkom Festivala Umetnosti in Komedije obljubljal tri ure zabave ob pokovki, pijači in komediji. In obljubljeno je bilo tudi izvedeno, saj je publika pri Gradu bila prav nad vsem navdušena.

Nastopajoči, ki so nasmejali občinstvo na MIM FUK Festivalu Umetnosti in Komedije so bili: KTD Miklavž pri Ormožu (Piknik), Dramska skupina Močnikovi (Julči hujša), Dramska skupina Mokoš (Mladi ljubimec), Melita Maček (Mindefejle), Gledališka skupina Zgrebaši (Pacient), Štefka (Moje življenjske zgodbe), Veseli pajdaši (Za vse imam papir) in Selanski nemaki (Alkoholno prestrašen). Nastopajoči so imeli le eno omejitev: 15 min morajo nasmejati publiko. Seveda sta poleg nastopajočih za dodatno dozo smeha poskrbela tudi voditelja Macho in Mejke, organizatorja festivala.

Posebni gosti, ki so otvorili festival in popestrili prireditev so bili plesna šola Zeko. Za strokovnost in ekstra popestritev je poskrbela žirija: Mišo Kontrec, Brigita Perhavec in Cvetka Ficko. Nastopajoče je na eni strani torej ocenjevala strokovna komisija, ki je ocenila najboljšo moško vlogo (Mario Nemec-Selanski nemaki), najboljšo žensko vlogo (Štefka Bokan-Dramska skupina Močnikovi), najboljše besedilo (Za vse imam papir-avtor: Laci Kovač) in naj nastopajočo skupino (Gledališka skupina Zgrebaši). Še enega, oziroma dva, zmagovalca pa je določilo občinstvo, ki je prvo mesto z enakim številom glasov dodelilo Štefki z njenimi življenjskimi zgodbami in Selanskim nemakom s predstavo Alkoholno prestrašen. Nagrajenci so prejeli denarno nagrado in Oskarja MIM FUK-a: MIMKA.

Na sami prireditvi je bilo poskrbljeno tudi za pogostitev pred kulturno dvorano pod »jurčkom«. V času med štetjem glasov pa je za glasbene vložke poskrbel žirant Mišo Kontrec. Po tako uspešno izvedenem 1. MIM FUK-u prav gotovo ni dvoma v to, da bo kakšen v prihodnje še sledil.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.09.2016 ob 14:20 gost

      Debela Perhavčka je po cejloj slike ! Vlagvno kvari sliko, tak kak kvari podobo Sobote s svojin bednin policajskin županon !

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.09.2016 ob 16:51 gost gost

      Eni se pa rejsan radi slikajo, ne mijne keden, ka so nej vsaj trikrat na sliki na Pomurci. Pa nej trbej posebej povedati, šteri so to. Očitno sami sebe radi gledajo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2016 ob 17:42 hjoči45 gost

      Če bi tak kak se radi slikajo tudi plačali! Nej ka samo vsi izkoriščate fotografe, ka bi pa kaj pitale kelko košta tau pa nej, te pa se pitate zakoj so slabe fotografije, če bi plačali bi bilej dosta bokše, še bokše če bi pozvali tiste keri tau redno delajo in znajo napravte kak se šika.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.09.2016 ob 18:24 Stewen gost

      ESMERALDA - Na Pomurcu doslej niso poročali, kje je bila najdena. Radovedneži pa boste o tem lahko prebrali na Lendavainfo. Za pokušino: v nekaj dneh po izginotju se je poročila in svojemu priimku dodala še moževega. Zdi se, da je kot polnoletnica zamenjala Dokležovje z nekim krajem v BiH.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.09.2016 ob 18:31 Marmur gost

        Stewen, ti bi moral urejati Pomurca.com, saj si bolj na tekočem kot njihovi sodelavci.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.09.2016 ob 18:29 rdeči hmer gost

      ta debelorita ke kak konjski drek na cesti ;-)

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.09.2016 ob 18:38 gost

      A, ti si lejpi,ka druge žališ?!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.09.2016 ob 20:37 x gost

      Negativni ljudje,negativni komentarji!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.09.2016 ob 20:58 hjoči45 gost

      Če bi tak kak se radi slikajo tudi plačali! Nej ka samo vsi izkoriščate fotografe, ka bi pa kaj pitale kelko košta tau pa nej, te pa se pitate zakoj so slabe fotografije, če bi plačali bi bilej dosta bokše, še bokše če bi pozvali tiste keri tau redno delajo in znajo napravte kak se šika.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.09.2016 ob 21:47 gost

      snegulčica: ne vem ka dela na toj sliki Mišo Kontrec daleč je prišo zdaj je že z Perhavčko v komisiji ne ven kakšno falkulteto je končo, župan njemi naredi dober sprejem ka je šou biznis tiro za svoj žep pa še nagrado je dobo kak če bi neven ka napravo za naše Prekmurje no ja nič več pisanja bojte dale srečni v toj našoj žalostnoj soboti.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.09.2016 ob 8:51 gost

      Mišo in Brigita je enako stroka.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.09.2016 ob 20:01 gost

      Stewen-ne joči bodo poročali na portalu lendavainfo op tvoji parterinci kako pridno služi v avstriji v laufhausu;)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      24.09.2016 ob 20:14 delavec gost

      Kontrecu priznanja in plakete .Josip ,ki pa skrbi za lepšo Soboto in potiska cejle dneve koš z smetmij pa si ne zasluži niti ka bi glasovali za pomurca meseca ali ka že majo na ton Murskon vali

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.