https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Pečarovcih spet iskali najvekše in najvekšo

Pečarovci, 19.09.2016 ob 14:00  

Govora je seveda o naj kmetijskih pridelkih Pomurja, ki so jih lastniki postavili na ogled na razstavi Ges mon pa najvekše, najvekšo v vaško gasilskem domu v Pečarovcih. Organizator dogodka je bilo Turistično kulturno športno društvo Pečarovci.

Na razstavi in tekmovanju naj kmetijskih pridelkov Pomurja Ges mon pa najvekše, najvekšo, so lahko sodelovali poljedelci, vrtičkarji, sadjarji, ljubitelji narave…. Iskali so najtežji grozd, jabolko, papriko, hruško, krompir, koruzo, bučo in krmilno peso (burgolo). Hkrati so iskali tudi lastnika naj umetniške stvaritve narave (najbolj poseben pridelek po obliki). Na razstavi se je zbralo veliko število pridelkov zavidljivih mer in oblik. Lastniki pa so, poleg zadovoljstva, da imajo najtežjo oz. poljščino oz. sadje ali zelenjavo, ali pa da imajo najbolj poseben pridelek po obliki, prejeli tudi nagrado.

V sklopu podelitve priznanj in nagrad, so razglasili tudi zmagovalca veških iger, kar je postal Brezov brejg, ki je prejel tudi prehodni pokal. Dobitniki priznanj za največje pridelke pa so bili: največji koruzni storž: Irena Petrijan, Pečarovci, največje jabolko: Zlatica Drvarič, Otovci, največja hruška: Franc Podlesek, Pečarovci, največja buča: Marta Bedök, Vaneča, največja krmilna pesa oz. burgola: Družina Gubič, Čepinci, največja paprika: Cvetka Flisar, Pečarovci, največji grozd: Nada Žekš, Pečarovci in največji krompir: Franc Štivan, Šalamenci. Naj stvaritev narave pa so letos izbrali obiskovalci, ki so največ glasov namenili krompirju teliček, katerega lastnik je Jože Sever, Pečarovci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2016 ob 16:45 hiki gost

      BAŠA je falil

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2016 ob 16:56 Kmet&Kmetica gost

      Tej Rituper pa Petrijan sta glih tak kak oviva dva pri ˝A je to˝......in seveda je še tu g.Vrečič........sami preverjeni poljedelci.......

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2016 ob 19:56 febo gost

      Melita je bijla v komisiji ? zgrejbaške !

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.