https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Župan Jevšek sprejel zlate maturante

Murska Sobota, 19.09.2016 ob 12:39  

Župan dr. Aleksander Jevšek je danes v svojem uradu pripravil sprejem za zlate maturante iz Mestne občine Murska Sobota. Letos so v murskosoboški občini maturo z zlato odliko opravili trije maturanti: dve maturantki iz splošne mature in  zlati maturant iz poklicne mature.

 

Urška Kolmanko je zlata maturantka Gimnazije Murska Sobota, ki se je vpisala na Medicinsko fakulteto v Mariboru. Kristina Pernat iz Rakičana je zlata maturantka Konservatorija za glasbo in balet v Mariboru. Študij je vpisala na glasbeni akademiji Mozarteum v Salzburgu.

Marko Kreslin je postal zlati maturant na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Njegov hobi in hkrati trenutni vir počitniškega zaslužka je potapljanje, zato se sprejema pri županu zaradi obveznosti ni mogel udeležiti. Priznanje in darilo je  prevzela njegova mama. Marko Kreslin je vpisal študij na Fakulteti za pomorstvo in promet.

Župan Jevšek je zlatim maturantom zaželel vse dobro na njihovi nadaljnji življenjski poti in izrazil upanje in željo, da se po končanem študiju vrnejo v domačo regijo in s svojim znanjem prispevajo k njenemu razvoju.

Zlatim maturantom je župan čestital s priznanjem Mestne občine Murska Sobota in jim podaril sliko akademskega slikarja Sandija Červeka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2016 ob 17:04 smc gost

      mi mamo župana samo za sprejeme in slikanje ;-) da bi pa kaj konkretnega za občino napravo to pa nej.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.09.2016 ob 17:16 gnešnji gost

      Ti gost smc, te pa ti nekaqj napravi, če si tak čeden.Nej ka samo modruvleš za računalnikon. Žalostno, ka lejko lapa sakšo b.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.09.2016 ob 17:21 gost gost

      Lepo, ka jin je zaželo, ka se po končanon študiji vrnejo v domači kraj. Samo ka do tu delali, ka tak NE dobijo slujžbe. Nej zlati maturanti, nej zlati štipendisti, razen, če majo dobra poznanstva, ali pa sorodstvene vezi. Drugače pa iimajo prednost vsi, ki niso iz regije oz. so od drugod. Mogoče konkurenca in se jih tisti, ki odločajo o zaposlitvi bojijo?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.09.2016 ob 21:03 smc gost

      gnešnji domov si pelaj župana,če ga tak rad maš ;-) povej mi eno stvar ka je napravo v dveh letah ? razen 1000 in več slik :-) največji nateg v zgodovini M.Sobote je te župan pa lejko gučite ka ščete.ha ha Štajerci nan vodijo soboto svašta :-(

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.