https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Večnemu študentskemu funkcionarju iz Prlekije grozi zapor

20.09.2016 ob 10:17  

Sebastjana Kokla, po rodu Prleka, bremenijo ponarejanja statuta študentske organizacije.

 

Kokl je že od leta 2003 vpet v študentsko organiziranje na Primorskem in je direktor tamkajšnje študentske organizacije (ŠOUP). Po poročanju Televizije Slovenija gre sodni postopek zoper njega - zaradi domnevnega ponarejanja statuta študentske organizacije – proti koncu. Tožilstvo je prav tako napovedalo skorajšnje sojenje v drugem primeru, kjer ga bremenijo nadaljevanja kaznivega dejanja poneverbe listin, zlorabe uradnega položaja in materialno okoriščanje na račun študentske blagajne. 

Foto: Podpalmo.si

Kokl: Statut sprejet sklado s pravili

Zaradi navedenih kršitev mu grozi grozi do pet let zapora in vračilo skoraj 170.000 evrov študentskega denarja. Po poročanju nacionalne televizije naj bi si namreč toliko denarja prisvojil na račun domnevnih fiktivnih računov in ponarejanja druge dokumentacije. Kokl je sicer pred sodiščem zatrjeval, da je bil statut sprejet skladno s predpisanimi pravili. 

Poslovanje s prijateljskimi podjetji? 

Del denarja iz študentske organizacije naj bi se stekal v podjetji Garmond in Duval, ki ju je po poročanju Televizije Slovenija »tako in drugače dolga leta obvladoval takratni Koklov (in ŠOUP-ov) nadzornik Goran Sambt.« Na podlagi zasežene dokumentacije naj bi samo v podjetju Garmond končalo za dobrih 118.000 evrov. Kokl je (bil) sicer aktiven tudi na političnem parketu, saj je bil do leta 2012 (takrat so se začele hišne preiskave pri njem) predsednik koprske območne organizacije SD.

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2016 ob 12:31 mojster jaka gost

      Tudi Goran Sambt je PREKMURC!!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2016 ob 13:28 gost

      Pravi "podmladek" SD, le kaj poreče Židan.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2016 ob 18:16 študentek gost

      tipično slovensko drugače nemoreš postati politik in direktor. Saj pa v SD In strankah levega pola se dela vse po domače:" jaz tebi ti meni". To smo že navajeni za pol leta pa se ugotovi da pravni postopek ni bil pravilno voden in zastara.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.09.2016 ob 5:41 koko gost

      Nagnnat ga delat na gradbisce drhal zabluzena...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.09.2016 ob 14:49 gost

      Nej na gradbišče ampak v rudnik ali pa kamnolom. Kramp in lopato v roke, pa velko kruglo okoli nog.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.