https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Radenci: ob svetovnem dnevu srca pripravljajo številne aktivnosti

Radenci, 21.09.2016 ob 8:00  

Vsako leto konec septembra v več kot sto državah obeležijo svetovni dan srca, s ciljem širšega osveščanja o pomenu preventive zdravega življenjskega sloga. Že šesto leto zapored bodo na ta dan v Radencih organizirali dogodek "Delam s srcem".

Dan za celotno družino - 25. september

Dogodek je namenjen osveščanju in promociji zdravega načina življenja. Letos poteka pod geslom "Dajmo življenju moč", organizirajo pa ga Območna enota ZZZS Murska Sobota, Zdravilišče Radenci, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, Zavod za turizem in šport Radenci in društvo upokojencev Radenci.

Nasvete in priporočila bodo udeleženci dogodka v Radencih udejanjili v praksi 25. septembra, kjer bodo med 8. in 11. uro na voljo brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi.

Organizirana bosta tudi dva pohoda, in sicer medgeneracijski pohod in dvourni pohod "Korak za zdravo srce" z dvema postojankama. Najpomembnejši del dogodka je zanesljivo tek " Tečem za zdravo srce, ne za dober čas" v dolžini 5 kilometrov. Poskrbljeno pa bo tudi za animacijski in rekreacijski program za najmlajše in družinski tek.

Vsi registrirani udeleženci bodo prejeli brezplačno vstopnico za triurno kopanje v Zdravilišču Radenci.

Letno zaradi srčno žilnih bolezni umre 7000 ljudi

Kot je na novinarski konferenci povedal Ivan Tibaut, direktor območne enote ZZZS v Murski Soboti, so na ZZZS-ju izpeljali javni razpis za sofinanciranje projektov s področja promocije zdravja na delovnem mestu. Za sofinanciranje projektov v letu 2015 in 2016 so namenili skupno 3 milijone evrov, za druge preventivne programe pa okoli 37 milijonov evrov, od tega desetino za pomursko regijo. "K obstoječim ambulantam družinske medicine postopoma uvajamo referenčne ambulante v skladu s smernicami in protokoli vodenja kroničnh bolnikov. Trenutno deluje v Pomurju 37 takih ambulant," je še dodal.

Program, ki ga bo na dogodku nudila Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, je predstavil direktor PE Murska Sobota, Roman Buzeti. Svojim zavarovancem v okviru programa Varuh zdravja nudijo različne ugodnosti s področja zdravja, športa in dobrega počutja, na samem dogodku pa obiskovalcem nudijo športne aktivnosti za vso družino.

"Z namenom promocije zdravja in zdravega življenjskega sloga podpiramo številne tradicionalne dogodke, kot sta Maraton treh src in svetovni dan srca, ter ustvarjamo srčne dogodke, ki dajejo življenju moč", pa je ob tej priložnosti povedala Vesna Maučec, izvršna direktorica Zdravilišča Radenci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.