https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Damir Črnčec predstavil migrantsko krizo v svoji knjigi Kresovi

Murska Sobota, 21.09.2016 ob 13:00  

Damir Črnčec predstavil svojo knjigo Kresovi in svoje vidike migrantske krize, ki smo jo bili priča ob koncu lanskega leta.


Damir Črnčec je predstavil v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti svojo knjigo Kresovi. Knjiga govori o vzrokih za t.i. migrantsko krizo, ki smo jo doživeli v lanskem letu, ko je naše meje prečkalo na tisoče migrantov iz Bližnjega vzhoda. V svoji predstavitvi je predstavil celotno geopolitično sliko in glavne igralce, ki jim je v interesu, da bi z migrantsko krizo predvsem destabilizirali Evropo. Med glavnimi igralci je bil izpostavljen turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, nemška kanclerka Angela Merkel ter preostali globalni igralci, ki  krojijo aktualno geopolitično igro.

Med drugim je tudi povedal, da podpira dejanje madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana, ki se je edini odločno zoperstavil migrantski krizi ter politiki, ki jo vodi Evropska komisija. Med drugim je dejal, da podpira dejanje nove poljske vlade, ki ni pripravljena sprejeti begunske kvote. Sam se osebno zelo nagiba k temu, da bi se morala Slovenija pridružiti skupaj z Avstrijo Višjegrajski skupini in bi znotraj EU tvorili močan blok, ki bi imel zadosti vpliva na sprejemanje odločitev znotraj Evropske komisije. Dotaknil se je tudi aktualnih terorističnih napadov, ki so se zgodili v Franciji in drugod. Kritiziral je dejanje francoskega predsednika Hollanda, ki je po napadu v Parizu napadel Sirijo, medtem ko se mu glavna težava pojavlja v pariških predmestih, kjer se rojevajo radikalni islamisti, ki sedaj v Franciji živijo že kot druga ali tretja generacija.

Zelo odločno je Črnčec nastopil tudi proti gradnji džamije oz. Islamskega centra, saj so prav gradnje teh islamskih cerkva izoblikovali lastni geto, kjer ne veljajo pravila države, ampak njihova lastna pravila. Med drugim je omenil primere in težave, s katerimi se spopadajo v Nemčiji, skandinavskih državah, Franciji. Zanimiv podatek, ki ga je izpostavil osrednji gost skupaj z gostiteljem dogodka Borisom Cipotom, da so kriminalne družbe zaslužile okrog 4 miljarde dolarjev. Med drugim je tudi dejal, da predstavlja današnji radikalni islaminizem četrto vejo totalitarizma, ki jo izvajajo Turčija in preostale glavne igralke Bližnjega vzhoda.

Na koncu se je še dotaknil svojega naslova knjige Kresovi. Knjiga je rezultat dveh kolumn, kjer je opozarjal na napake in razplet situacije, ki se je tudi tako odvila. Naslov simbolizira ogenj, s katerim se je vse pričelo, saj je ogenj na eni strani opozorilo, na drugi strani pa je luč, svetloba, ki se svetlika v svetlo prihodnost.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.09.2016 ob 14:40 gost

      Med drugim je tudi dejal, da predstavlja današnji radikalni islaminizem četrto vejo totalitarizma, ki jo izvajajo Turčija in preostale glavne igralke Bližnjega vzhoda. Slovenija, ekonomska velesila se bo tej grožnji znala upreti.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.09.2016 ob 7:53 s gost

      višek kredibilnosti?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.09.2016 ob 9:23 pravotesto gost

      vse čestitike, bodoči notranji minister....najmanj, garantirano!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.