https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Novi migranti v sprejemnih centrih zgolj dan ali dva, ukrepi bodo strogi

22.09.2016 ob 7:00  

Ministrstvo za notranje zadeve bo občinska združenja v petek seznanilo z aktualnimi informacijami glede migracij.


Trenutne razmere so sicer stabilne, v primeru bistvenega povečanja števila nezakonitih prehodov meje pa bo država potrebovala tudi pomoč nekaterih občin, kjer bodo po potrebi delovali sprejemni centri in izpostave azilnega doma. Petkov sestanek bo namenjen izmenjavi  informacij, podaji ocen, povezanih z migracijami in predstavitvi ukrepov ter aktivnosti za njihovo obvladovanje, je razvidno iz objave na spletni strani Združenja občin Slovenije.

V pripravljenosti

Država se kljub zaenkrat stabilnim razmeram intenzivno pripravlja na možnost povečanega prihoda nezakonitih migrantov, saj postopnega povečevanja nezakonitih migracij ni mogoče izključiti. Opazen je že namreč porast števila nezakonitih prehodov. Zato mora država za ta primer pripraviti vso potrebno logistiko za obravnavo in oskrbo migrantov.

Sprejemni centri vzdolž meje s Hrvaško

Postopki in morebitna kratka nastanitev novih migrantov bodo potekali v sprejemnih centrih. Po neuradnih podatkih naj bi bili ti razporejeni vzdolž meje s Hrvaško, verjetno tudi v občini Lendava. Tam so ob lanskem migranstskem valu delovali trije sprejemni centri (Petišovci, Lendava, Dolga vas). V teh centrih naj bi se migranti zadržali zgolj dan ali dva, po opravljenih postopkih pa bi jih bodisi vrnili na Hrvaško bodisi nastanili v Center za tujce. Če pa bi v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito, bi jih nastanili v azilnem domu.

Država naj bi še naprej strogo in dosledno izvajala nadzor na schengenski meji. Sicer pa se v kratkem obeta ustanovitev posebnega urada, ki bo pristojen za področje migracij. Šlo naj bi za vladni urad, ki ne bo sodil pod noben ministrski resor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2016 ob 9:51 mađistri gost

      Zakaj pa že do sedaj ni bilo strogih ukrepov , se vam ni alo delati ampak le lapati , blesave besedne zveze pa mađistri , ki se kitite z nazivi opustite , ograje so djansko tehnične ovire. okoli posesti imam tudi jaz tehnične ovire , da pujceki ne morejo na sosedovo !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.09.2016 ob 13:58 Bog vse vidi, Bog vse ve gost

        Karantanija, karantanija jaz si kot policaj tega nebi upal pisati. Že zdaj si pod budnim okom, tisti komentar na enem od portalov, kjer spodbujaš nasilje še čadovno ni zastaral. Upam, da jih ne pišeš v službenem času. Vsaka ritka pride na svojo kahlico tudi tvoja bo.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.09.2016 ob 10:07 gost

      V teh centrih naj bi se migranti zadržali zgolj dan ali dva, po opravljenih postopkih pa bi jih bodisi vrnili na Hrvaško bodisi nastanili v Center za tujce. Če pa bi v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito, bi jih nastanili v azilnem domu. Ali jih ne bodo več izvažali v Avstrijo?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.09.2016 ob 19:07 gost

      Prokleta država, namesto, kako se otresti islamistov, se ta UKVARJA, KAKO JIH SPREJET??????? Po logigi normalnega evropejca - totalno govno Evrope. LADY MERKEL SE UTAPLKJA, mi se pa priravljamo na nov val!!!! Vprašanje za voditelje Evrope???????? ZAKAJ MORA EVROPA SPREJETI LJUDI, KI SO NASPROTNIKI NAŠEGA EVROPSKEGA ŽIVLJENJA?????? T O NE VE NITI PIJANDURA junker!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.09.2016 ob 6:37 lauraas gost

      Bravo gost19:07, točno tako kot praviš! ORBAN za carja Evrope in teh problemov Evropa sploh ne bi imela, vse bi bilo lepo po starem!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.09.2016 ob 6:42 lauraas gost

      Tale denar, ki ga požrejo nehvaležni in polni denarja migranti (do zdaj so nas stali že 130 miljonov), bi lahko šel za malo Luno iz Kroga in podobne primera bolnih NAŠIH otrok, ne pa da za njih "zbiramo zamaške"!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.