https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Za pomurska podjetja in posameznike bodo na voljo številna brezplačna izobraževanja

Murska Sobota, 22.09.2016 ob 8:00  

Ljudska univerza Murska Sobota je na včerajšnji novinarski konferenci predstavila dva nova projekta, ki ju bodo izvajali z namenom svetovanja in izobraževanja v podjetjih.

 

Individualna svetovalna obravnava zaposlenim

Prvi projekt Svetovanje 2016-2022 zajema štiri regionalne partnerje. Izvajal se bo šest let, njegova skupna vrednost pa znaša 741 tisoč evrov.

Projekt Svetovanje bo služil kot individualna svetovalna obravnava zaposlenim, kot pomoč pri dvigovanju njihove usposobljenosti in ugotavljanju njihovih neformalno pridobljenih znanj. Projekt Svetovanje je nadaljevanje zgodbe ISIO, ki poteka že 15 let. V novem šestletnem obdobju bo fokus dela svetovalcev usmerjen v svetovalno delo z zaposlenimi. Svetovanje za druge ciljne skupine se bo izvajalo še naprej in bo financirano iz drugih virov. Projekt Svetovanje 2016-2022 bo tudi v prihodnjih 6-ih letih potekal pod strokovnim vodstvom mag. Tanje Vilič Klenovšek iz Andragoškega centra Slovenije. 

Podjetja lahko brezplačno izobrazijo svoje kadre

Drugi razpis Pridobivanje kompetenc 2016-2019 pa zajema pet regionalnih partnerjev in se bo izvajal 3 leta. Njegova skupna vrednost znaša 903 tisoč evrov.

S projektom Kompetence želijo prispevati k boljši usposobljenosti zaposlenih v delovnih organizacijah, predvsem izboljšanje kompetenc na področjih digitalne pismenosti, jezikovnih izobraževanj, komunikacije na delovnem mestu, finančne pismenosti, skrbi za zdravje zaposlenih itd. V okviru tega projekta si lahko podjetja, v sodelovanju s projektnimi partnerji, brezplačno izobrazijo kadre, pri katerih ugotavljajo nižjo kompetenčno usposobljenost.

Pokritost z brezplačnimi izobraževanji po celem Pomurju

Ljudska univerza Murska Sobota je v obeh primerih nosilec konzorcija. Oba projekta bosta financirana iz evropskega socialnega sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Oba projekta sta namenjena izobraževanju in svetovanju nižje izobraženim zaposlenim, tudi samozaposlenim in kmetom, s poudarkom na tistih, ki so stari 45 let in več. Namen je pridobiti boljšo usposobljenost na delovnih mestih.

Partnerji v projektu Svetovanje 2016-2022 so poleg ljudske univerze Murska Sobota še Ljudska univerza Lendava, Knjižnica Gornja Radgona in SPTŠ Murska Sobota. Partnerji v projektu Pridobivanje kompetenc 2016-2019 so še Ljudska univerza Lendava, Knjižnica Gornja Radgona, Gimnazija Ljutomer in Lokalna razvojna fundacija za Pomurje. Partnerji v obeh projektih so bili izbrani po načelu regionalne pokritosti, kar pomeni, da imajo podjetja in posamezniki v svojih območjih izvajalca, ki bo pokrival območne potrebe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2016 ob 19:54 ŠVABO gost

      brezplačno de van koji kurac delau???Pa te zdrkajo državo, kao presrukturiranje firme, PA JIN TA LJUBA DRŽAVA PRISTAVI PISKER V OBLIKI EVRČKOV!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.