https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

3-letni Jan iz Dragotincev nujno potrebuje pomoč, njegovo srce je v težavah

Dragotinci, 23.09.2016 ob 7:25  

Rodil se je s prirojeno srčno napako – tetralogija fallot. Sedaj potrebuje še eno operacijo v Nemčiji.


Ko je dopolnil pet mesecev, je imel prvo operacijo srca v v Münchnu. Jan se je boril in okreval po operaciji, kazalo je na boljše. 

Vse do letos, dokler ni imel kontrolnega pregleda v Ljubljani in pokazale so se nove težave. Janu se je stanje poslabšalo in nujno potrebuje še eno operacijo srčka. Jan je tako od prejšnjega tedna hospitaliziran v Ljubljanskem kliničnem centru, saj se mu stanje poslabšuje.

Do sredstev niso upravičeni

Kot piše v prošnji za pomoč, ki kroži po Facebooku, so naši kirurgi operacijo v Ljubljanskem kliničnem centru zavrnili, saj se sklicujejo na to, da operacija ni nujna. A kirurg, ki je Jana operiral že prvič, je mnenja, da je operacija nujno potrebna, saj je od nje odvisno njegovo življenje. Tudi naš ZZZS družini po navedbah prosilcev pomoči ne bo kril stroškov operacije in po-operacijskega okrevanja v bolnišnici v Münchnu.

Pomagajte, če lahko

Janova mama je brezposelna oseba, oče pa sam ne zmore zbrati toliko denarja v tako kratkem času, saj operacija stane 40.000 evrov. Da bi malčku lahko omogočili operacijo v Münchnu, so se prijatelji družine odločili organizirati akcijo pomoči.

»Življenje komaj tri leta staremu Janu je bilo dano, da preživlja srečne otroške dni njegovega odraščanja, da doživi trenutke kot vsak otrok njegove starosti. Dajmo mu možnost, da tudi on občuti otroški direndaj igranja in vragolij tako, da zberemo čim več sredstev za njegovo zdravljenje v Münchnu,« piše v prošnji za pomoč.

Vsi, ki ste pripravljeni pomagati Janu, lahko to storite preko TRR. 


Za: Pelcl Jan, Dragotinci 29a, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici

TRR: SI56 031221000368461 

SKB Banka d. d. Ljubljana

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2016 ob 16:18 Stewen gost

      POMAGAJMO JANU - Številne aktivnosti so pripomogle, da so, oziroma vse kaže, da bodo zbrali dovolj denarja za zdravljenje Sofije. Zdaj se je pojavila nova možnost za dobrodelnost - za zdravljenje Jana iz Dragotinec. Morda koga "odvračajo" izjave nekaterih zdravnikov, "da operacija ni nujno potrebna"? - Ne se ozirat na to, ampak verjemimo diagnozi zdravnika, ki je fantiča že operirali. Vsi, ki lahko pogrešamo nekaj evrov - pomagajmo z nakazilom. Za večji uspeh pa bo potrebna "mobilizacija" po zgledu Krožanov!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2016 ob 17:44 Slaven gost

      Kaj vpišeš za referenco SI prejemnika na UPN obrazcu?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.09.2016 ob 10:31 Mama srcka gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.09.2016 ob 12:41 Stewen gost

      POMAGAJMO JANU - Medtem, ko so Krožani "profesionalno" izvedli akcijo zbiraja pomoči, imam občutek, da v Dragotincih ni veščine. Po drugi strani pa je tudi res, da objavljeni podatki zadoščjo za izpolnjevaje obrazca UPN (položnice). Naj malo pomagam! V rubriko PLAČNIK je treba vpisati naslov plačnika.NAMEN PLAČILA: prispevek/pomoč, ZNESEK EUR: vpiši višino pomoči , IBAN: SI56 0312 2100 0368 461, REFERENCA: ne izpolnimo, PREJEMNIK: Jan Pelcl, Dragotinci 29 a, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici. Kodo in BIC banke bodo vpisali v banki ali ba pošti. Zdaj pa v akcijo!.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.10.2016 ob 16:45 Stewen gost

      ZBIRANJE POMOČI KONČANO - Konkurenčni portal Sobotainfo poroča, da je zbiranje pomoči za Jana končano. Ne bo šel na operacijo v Nemčijo, ampak, (ker se mu je zdravstveno stanje zelo poslabšalo) ga bo že v ponedeljek operiral v Ljubljani zdravnik-specialist iz Nemčije. Stroške bo plačal Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Denar, nakazan na Janov račun, bo družina dala neki družini, ki ima prav tako malega bolnika, ne pa tudi denarja za plačilo njegovega zdravljenja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.