https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Suzana Makoter zapušča Zdravstveni dom Ljutomer

Ljutomer, 22.09.2016 ob 13:00  

Suzana Makoter je nepreklicno odstopila s položaja vršilke dolžnosti direktorja Zdravstvenega doma Ljutomer. Poleg odstopa z vodstvenega položaja pa je v ljutomerskem ZD odstopila tudi kot zdravnica.


Funkcijo vršilke dolžnosti bo opravljala najdlje do 20. oktobra, s 1. decembrom pa se povsem poslavlja od zdravstvenega doma. Njeno odločitev je soglasno potrdil svet zavoda ZD Ljutomer, zatem ko v Občinah Veržej in Križevci niso izrazili podopre k njenemu imenovanju za direktorico.

Občine ustanoviteljice so junija izražale soglasje k imenovanju Makoterjeve za direktorico. Takrat je soglasje dobila od Občine Ljutomer in Občine Razkrižje, preostali dve ustanoviteljici soglasja nista dali, zaradi česar je bila Makoterjeva že drugič imenovana za vršilko dolžnosti. Ker rednega mandata ni dobila, je Makoterjeva avgusta dala odstopno izjavo, zaradi česar je svet zavoda občinama Križevci in Veržej ponudil nov rok za vnovičen premislek o podpori Makoterjevi. Občini sta pri svoji prvotni odločitvi vztrajali tudi tokrat, zaradi česar se je Makoterjeva odločila, da zapusti ZD Ljutomer. Kot pravi Makoterjeva, naj položaj direktorja prevzame oseba, ki bo imela politično podporo in polna pooblastila, piše Pomurje.si.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija