https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Priznanja za pomurske inovatorje: nič več grdih kant za smeti, inovativno živilo in anistresna krma

22.09.2016 ob 14:01  

Podjetja Sastela, Lek Veterina in Dukin so pobrale srebrni oz. bronasto priznanje na Dnevu inovativnosti, ki ga je včeraj pripravila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).


Na prireditvi so ob tej priložnosti podelili nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih.Med nagrajenci so bila tudi podjetja s sedežem v Ljutomeru in Lipovcih.

Inovativno živilo leta

Podjetje Sastela iz Ljutomera je v partnerstvu z Engrotušem prejelo srebrno priznanje za Slovensko potico – Slovenian potica (Slovenske dobrote).

 

Odlikovano je bilo za najbolj inovativno živilo tega leta v skupini finega pekovskega peciva. Slovenska potica je pripravljena iz kvašenega testa in polnjena z orehovim nadevom. Narejena je iz naravnih sestavin, brez umetnih dodatkov in polnjena z orehovim nadevom. Posebnost potice »Slovenske dobrote« je, da je kot prava slovenska potica pečena v »potičnici.

Krma za živali, ki krepi imunski sistem

V podjetju Lek Veterina, ki ima sedež v Lipovcih, so razvili metodo in formulo antistresne krme za živali, pakirano v interaktivno pakiranje.

Krma v telesu živali prevzema številne zaščitne funkcije, pomaga pri krepitvi imunskega sistema in bistveno prispeva k blaženju negativnih učinkov stresa pri živalih. Vse te koristi neposredno vplivajo na večjo gospodarnost reje.

Večnamenski smetarnik, ki je tudi lep

Ogradni smetarnik SyleOUT, plod inovacije ljutomerskega podjetja Dukin, je prejel bronasto priznanje.

Modularna zasnova konstrukcije omogoča, da z uporabo dodatnih (ali odvzemom obstoječih) modulov konstrukciji smetarnika enostavno spremenimo namembnost in tako iz osnovne konstrukcije nastane npr. kolesarnica, drvarnica, pult za letno kuhinjo ipd.  Z uporabo izdelka postanejo sicer grde kante za smeti veliko bolj elegantne in celo služijo kot okras dvorišča. Dodatna prednost je, da poleti posode ne smrdijo, tudi težav s prevračanjem v močnem vetru ni.

Sicer se je letos za zlata, srebrna in bronasta priznanja potegovalo 40 najboljših inovacij iz vse Slovenije. 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2016 ob 19:12 Stewen gost

      NOVOTARIJE - Takšnih "inovacij", kot so zgornje tri, kar mrgoli. Hočem reči, da noben od teh "dosežkov" ni nič posebega, zato ga noben patentni urad ne bi zaščitil. Kljub temu pa gre "novatorje" pohvaliti, da so vsaj o nečem tuhtali. Mnogi hodijo namreč naokrog s "praznimi" glavami. Bolj razumljivo; ne naredijo nič drugega kot je utečeno, zapovedano od "šefov".

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.09.2016 ob 19:50 puran gost

      Lipovci ! Nej ka bi vij mislili , da ste kaj iz vašij tikvi ven zmislili !? Vij ešće dele mirno lahko kuhate tikvin golaž pa polagate eden drugemi sousidi ! inovatorstvo je v Lek Veterina !

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.