https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Sejem SOBRA odprl svoja vrata

Gornja Radgona, 23.09.2016 ob 10:00  

Po šestih letih se v Gornji Radgoni ponovno predstavlja mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA 2016, ki bo potekal vse do sobote, 24. septembra.

Uradno odprtje že šestega mednarodnega sejma SOBRA je bilo ob 10.00 uri, ko je prisotne nagovorila ministrica za obrambo Andreje Katič, ki je dejala, da je to priložnost za vse mlade, da se na licu mesta seznanijo tako z utripom življenja in dela v enotah Slovenske vojske kot z njihovim delom v mednarodnih operacijah in misijah ter tudi s pomočjo Slovenske vojske ob naravnih in drugih nesrečah.

Na sejmu se s strokovnimi razstavami in posveti, s svetovanji obiskovalcem, dinamičnimi predstavitvami in izobraževalno – družabnimi prireditvami predstavljajo Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije. Opremo za obrambo, varnost, zaščito in reševanje, namenjeno profesionalnim, prostovoljnim organizacijam in občanom predstavlja 100 poslovnih razstavljavcev iz 10 držav.

Pestro dogajanje

Vsak sejemski dan se lahko preizkusite v spretnosti streljanja z zračno puško, v streljanju z različnimi simulatorji ter v varni vožnji na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Na ogled so predstavitve spretnosti, opreme in znanja slovenskih vojakov, nastopi Športne enote Slovenske vojske ter Garde. Zapeljate se lahko s pravimi vojaškimi vozili in poskusite enolončnice iz vojaškega kotla. Policisti se bodo izkazali v spretnostnih vožnjah z motorji, prikazali bodo njihovo delo s službenimi psi ter vas poučili o samoobrambi.

Seznanili se lahko z dejavnostmi in opremo Uprave RS za zaščito in reševanje, Civilne zaščite ter drugih operativnih sestavov ter se sprostite ob nastopih Orkestra Slovenske vojske in Policijskega orkestra.

Poskrbeljeno je tudi za najmlajše, saj so za njih pripravili otroška kotička na razstavnem prostoru Policije in Uprave RS za zaščito in reševanje, v petek pa bo na ogled tudi lutkovna predstava.

V petek vas bo prav tako navdušila mednarodna gasilska vaja »Povezani v pomoč«, v soboto pa atraktivna vaja policijskega helikopterja in policijske gorske enote. Na voljo so vam zanimivi strokovni posveti, obilo pa je tudi priložnosti za vašo novo poklicno in karierno pot.

Delovni čas in vstopnice

Cene enodnevnih sejemskih vstopnic z vključenim DDV:

odrasli 5,00 €;

skupine odraslih nad 20 oseb 4,00 €;

dijaki, študentje 3,00 €;

skupine dijakov ali študentov nad 20 oseb 2,00 €;

upokojenci in starejši od 60 let 3,00 €.

Uniformirani pripadniki Slovenske vojske, Policije, Gasilske zveze Slovenije, Civilne zaščite, otroci do 15 let in invalidi na vozičkih s spremljevalcem imajo prost vstop.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2016 ob 10:33 gost

      Včeraj sem se udeležil sejma in me je zelo pozitivno presenetila predstavitev sejma. Edino, kar me je zmotilo, da sem videl upokojenega direktorja in policaja v uniformi. Zato me zanima, če imajo ti ljudje v penziji brez uniforme, kompleks manj vrednosti med ljudmi ali je kaj drugega narobe. V vojaški uniformi nisem sicer zasledil nobenega penzionista. Drugače pa vse pohvale ministrstvo za obrambo pri organizacije sejma.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.09.2016 ob 11:08 domačin gost

      KAJ pomeni sejem ???? NIČ ob pravem času na pravem mestu ! morajo biti ljudje , ki so za to strokovno usposobljeni in tudi plačani !razkazovaje vsega tega ob nemoči po potrebi je brez veze in samo stane !!!!! Tukaj se samo fotografirajo (paraziti ), ki so radi v ospredju , operativcev pa takole NI TUKAJ !!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.09.2016 ob 21:55 gost

      Tau je sejem maškar.....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.09.2016 ob 14:17 gost

      To je v stilu, bole si v ospredji, večji đek si, ali,...?!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.09.2016 ob 10:29 cote gost

      Tudi mene zanima, kaj delajo ti starčki v uniformah....Lipič, Štajner, ipd.....kajk nimajo svojega gvanta. Kak bi bilo, če bi ostali upokojenci hodili v delovnih oblekah, tudi uniformah, ki so jih nosili, ko so še bili aktivni. Sramota! Ko si aut, si pač aut, samo to očitno pri nas ne velja, kak za politike, tak za tote "revčeke"!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.09.2016 ob 10:53 gost

      Pustite jih , ka ovaček jih žijve baug ne bi povoho. Vejpa se še zdajšnje direktor v žandarskoj uniforme kaže, ka ga naj novinare opazijo in slikajo. Srmake so takšne lidgej, zatau pa je tau edijno veselje, ka ga majo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.09.2016 ob 20:56 gost gost

      Ribaš (Sever) ,Lipič (ZVVS )sta predsednika Veteranske organizacije ,Šteiner pa je predsednik ZSČ in lahko vsi nosijo to uniformo ker jim pripada po funkciji.Toliko za razumevanje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.09.2016 ob 21:42 gost

      Ges san jih še v Špare vido v uniformaj. Ka so v trgovine tude meli sejem. Tej bi mogle opravite rejden pregled glave.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.