https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Krajevna skupnost Pušča slavila 14. rojstni dan

Pušča, 25.09.2016 ob 11:00  

Krajevna skupnost Pušča je pripravila slavnostno proslavo ob 14. rojstnem dnevu svoje krajevne skupnosti.

Pred svojo dvorano krajevne skupnosti na PUšči je potekala proslava praznovanja 14. rojstnega dne svoje skupnosti. Ob tem so pripravili prireditev z zanimivim programom. Prvo je zbrane nagovoril predsednik KS Pušča Dejvid Horvat, ki je vse zbrane lepo pozdravil in čestital vsem soudelojočim, ki so pripravili prireditev Dnevi Pušče ter ob tem dejal, da je to bila pred 14. leti prava odločitev in so na pravi poti.

Sledil je nagovor romskega svetnika Darko Rudaša, ki je v uvodu povedal, da je Pušča ponosno zrasla sredi pomurske ravnice. Medtem časom je Pušča postala sodobno romsko naselje. S svojim delom so postali krožišče poti, ki prehaja v tretjo tradicijo, ki bo zmes tradicionalizma in modernosti. Ohranjanje kulturne identite je najbolj pomembno, saj z ohranjanjem lastne kulture ohraniš tudi svoj narod.Med drugim je dejal, da Pušča mora še naprej sanjati in razvijati po začrtani poti naprej.

Slavnostni govorec prireditve je bil župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je prvo pohvalil vse organizatorje dogodka, ki so organizirali Dnevi Pušče. V svojem nadaljevanju še omenil, da Pušča sodobno romsko naselje in edino v Evropi, ki se lahko dokaže, da ima podobo moderne krajevne skupnosti. Med drugim je Jevšek dejal, da Pušča mora ohraniti svojo kulturo, tradicijo, glasbo, šport in ples, saj gre za njihovo lastno identiteto. Občina Murska Sobota pa bo še naprej pomagala pri vseh projektih KS Pušča, ki bodo koristli tako Romom kot skupnosti, v kateri živijo, je zaključil Jevšek. Sledil je zanimiv kulturni program, kjer so najmlajši prebivalci Pušče zbranemu občinstvu se predstavili s petjem, plesanjem in deklamiranjem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2016 ob 10:48 gostja gost

      Izpod kritike napisani sestavek, neberljiv. Še vedno ne preberete, preden date v objavo, to ni za verjeti, kdo vse lahko piše. Spodaj pa pišete, da je knjižni jezik samo naš itd. , bodite že resni, če znate biti.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2016 ob 19:25 gost

      sama ciganija socijalna država

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.09.2016 ob 22:05 kam to pelje ? gost

      Minilo je že več kot 100 let od prihoda ciganov v naše kraje, pa še vedno se niso aklimatizirali. Krmili jih bomo še naslednjih 100 let.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.09.2016 ob 1:15 gost

      Pa tega naivne socialne delavke ne skapirajo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.