https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Miholovo 2016: pestro dogajanje ob sejmu

27.09.2016 ob 8:00  

V Veržeju je minulo nedeljo potekal tradicionalen Miholov sejem. Poleg številnih stojnic, je potekalo tudi ocenjevanje najboljše tünke in mesa iz zaseke in še kaj.

Kar 54 stojnic z izbranimi rokodelskimi izdelki rokodelskih mojstrov Pomurja ter vseh rokodelskih centrov Slovenije je obiskovalcem nudilo kvalitetne in uporabne izdelke iz domačih gradiv. Tem so se pridružila lokalna društva in organizacije z domačo kulinariko ter dobro kapljico. Da nikakor ni bilo dolgčas in da se je bilo mogoče pred toplim soncem zateči v senco, so poskrbele Terme Banovci s kulinarično ponudbo, za napolnitev duše pa je sejemski oder ponujal bogat program.

Po sveti maši so se v povorki predstavila folklorna društva iz Veržeja in širše okolice, pa tudi Folklorno društvo Pušelc iz Mežice. Domači župnik Jože Brečko je opravil blagoslov skupin, oblek in ljudskih glasbil, da bi še naprej tako zavzeto ohranjali slovensko kulturno izročilo in ga predstavljali širom sveta.

Takoj za tem je sledila razglasitev najboljše tünke in mesa iz zaseke. Frančka Lebarič iz Društva za zaščito in promocijo prleških dobrot ter predsednica petčlanske ocenjevalne komisije je opisala postopek ocenjevanja in razglasila rezultate. V kategoriji netržnih, ljubiteljskih izdelovalcev so priznanja prejeli naslednji izdelovalci: bronasto Anica Osterc iz Bunčan in Marica Legen iz Bunčan; srebrno Jože Rauter mlajši iz Veržeja in Anita Sever iz Cvena; zlato pa Janja Petovar iz Bunčan. V kategoriji tržnih pridelovalcev so priznanja prejeli: bronasto kmetija Sever, Predelava mesa na kmetiji Robert Sever iz Cvena; srebrno Panvita Mir D.D. Gornja Radgona in Marjan Koroša, predelava mesa na kmetiji iz Križevec; zlato pa Daniel Vargazon, predelava mesa na kmetiji iz Cvena. Sledila je razglasitev najboljših treh pridelovalcev. Tretjo najvišjo oceno je dosegel izdelek proizvajalca Panvita Mir D.D. Gornja Radgona z 18,80 točkami. Drugo najvišjo oceno je dosegel izdelek proizvajalca Daniel Vargazon iz Cvena z oceno 19,0 točk. Najvišjo oceno na letošnjem ocenjevanju prleške tünke in s tem naziv Naj tünke 2016 je dosegel izdelek proizvajalca Janje Petovar iz Bunčan z oceno 19,5 točk.

Foto: marianum.si

Seveda programa s tem še ni bilo konec. Gopa Metka Fortuna iz Čipkarske šole Idrija je predstavila razstavo čipk v Puščenjakovi dvorani Centra DUO, ki bo vse popeljala v svet prekrižanih in posukanih niti, iz katerih nastajajo izdelki, v katerih je združeno veliko znanja, ustvarjalnosti, potrpljenja, časa, pa tudi prijetnega druženja ob klekljarskih blazinah.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2016 ob 11:42 gost

      Stojnice ob pokopališču??? Meni se zdi to malo neokusno, glede na to, da je v Veržeju veliko primernega prostora za organizacijo podobnih prireditev.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2016 ob 17:22 Juš gost

      VI ŠKRTLAVI PRLEKI !!!! Kaj vam pomeni ocenjevanje ? Od sebe ga pa ne date ,treba vam je vse mastno pločat !!! Mij prekmurci , smo stokrat boljši, bolj gostoljubni in radodarni !Zato pa se prinas zbere toliko več ljudi, saj jim vse razrežemo malone zastojn ! Vi pa zdaj kritizirate plac ne pa predrage izdelke !?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2016 ob 18:18 gost 2 gost

      Veš prekmurec ni vse tak rožnato v prekmurji,ste že pomali fejst hujši od prlekov,vsakši gleda samo za sebe , taka rajši boj tiho!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2016 ob 21:20 bakovci gost

      Alo prleki gdaj boste vlekli spet bika na tören joj,mene joj to pa je bilo zanimivo

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.09.2016 ob 21:21 dokležovje gost

      Brüsovo seme so prleki tudi prodajali ?Ha,ha,hooooooooooooooooooo

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.09.2016 ob 18:23 pörköt gost

      E ite nekam te so pa bröjsovo seme tüdi prodajali ?No lep ,lepo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.