https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Slovenija v Torinu dokazala, da je med najboljšimi pri delu z reševalnimi psi

26.09.2016 ob 13:00  

Slovenski tekmovalci so na 22. svetovnem prvenstvu organizacije IRO ponovno posegli po visokih mestih. Reševalski par Društva enote reševalnih psov Slovenije Sebastijan Strašek s psom Thorom je zasedel tretje mesto v iskanju pogrešanih v naravi. Sara Smerdel iz Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije je enako mesto zasedla v iskanju na ruševini.

Sebastijan Strašek in triletni labradorec Thor sta prikazala usklajeno delo in Slovenijo tako ponovno zapisala med najbolje pripravljene reševalce s psi v svetovnem vrhu. Lani je bila namreč svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih v naravi Nevenka Štor z Neli. Izkazal se je tudi Roman Starman, ki pa je zasedel šesto mesto v iskanju pogrešanih v naravi, navaja STA. Svetovno prvenstvo v delu reševalnih psov je letos potekalo od 21. do 25. septembra v Torinu. Slovenijo so zastopali člani Kinološke zveze Slovenije in Zveza vodnikov reševalnih psov Slovenije, in sicer lanskoletna svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih v naravi Nevenka Štor, Tinkara Bezovšek, Darko Poštrak, Sebastijan Strašek, Borut Modic, Sara Smerdel, Miha Jerot, David Pogačnik, Igor Leban, Roman Starman, Staša Vošnjak in Hojka Kraigher.

Foto: FB IRO

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.