https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Murski Soboti in okolici bo nekaj križišč spremenjenih

29.09.2016 ob 7:00  

Spremembe se obetajo v Rakičanu, kjer se zavija na Cvetkovo ulico, v Černelavcih na Gederovski ulici, v centru mesta pri Zvezdi, na Lendavski ulici in tudi na Slomškovi in Cankarjevi ulici. Dela bi se naj pričela že v mesecu oktobru, sofinancirala pa jih bo tudi Direkcija za infrastrukturo Republike Slovenije.


MO Murska Sobota še v letošnjem letu namerava preurediti kar nekaj križišč. Izboljšave so potrebne iz varnostnega vidika. V Rakičanu zaradi povečevanja prometa, še posebej ob jutranji in popoldanski konici. Poleg tega na priključku Cvetkove ulice nastajajo dlje časa trajajoči zastoji, zaradi katerih pogosto prihaja do izsiljevanja prednosti in prometno nevarnih situacij. Poleg varnosti bodo spremembe doprinesle tudi k izboljšanju cestne infrastrukture v občini. Tako bo tu nastalo semaforizirano križišča. Enako učinkovitost bi sicer imelo tudi krožišče, vendar le to na tej lokaciji ne pride v poštev, ker bi to zahtevalo poseg v spomeniško zaščiten park pri dvorcu Rakičan. Ostali pa bodo tako peš prehodi na Cvetkovi ulici kot tudi na Lendavski cesti iz smeri Murska Sobota. Poleg tega bo na obeh krakih speljana kolesarka steza, ki bo na Lendavski cesti dvosmerna. Semaforji za pešce bodo imeli samopostrežno tipko za vključevanje zelene luči.

Nastali bosta tudi dve novi krožišči

Če v Rakičanu krožišče ne pride v poštev, pa bosta dve novi krožišči nastali v Murski Soboti. In sicer bo iz križišča na Lendavski ulici do konca leta nastalo krožišče, saj bo zaradi tega lažje vključevanje vozil s strani Lendavskega naselja in Partizanske ulice. Največja sprememba pa bo v samem centru Murske Sobote, saj se bo v krožišče preuredilo tudi križišče pri Zvezdi. Ker je pri omenjenem križišču po navadi zgoščen promet, je namen preureditve lažji in večji pretok vozil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.09.2016 ob 9:19 gost

      zgoščen promet pri zvezdi? pa ja. če mate srečo, se najdejo 3 avtomobili naenkrat v tem križišču, ker je center mesta praktično izumrl! raje preplastite dotrajane ceste in pustite križišče na miru!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.09.2016 ob 11:29 gost233 gost

      Redna smejšnica...kumi tau trbej na tun križišči v centri?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2016 ob 11:55 mk3vr6 gost

      tan naj rajši pri sodišči zrihtajo križišče nej pa ka je kak bi se po vulkanskih kraterjih vozo.....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2016 ob 17:53 repete gost

      Krožišča je potrebna Lendavska in Gregorčičeva ka pešec komaj pobegne prek zebre ko prideš na polovico se zelena vgasne .Nej so modrüvali o zaprtju Slovenske ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.10.2016 ob 21:00 prvioktober gost

        Repete, kak boš pa še v krožišči kumaj pobegno avtojan! Lekar si še nej šou prejk prehoda za pešce v krožišči, ovak maš bar na semafori zeleno pa ideš, tu pa samo dobro volou avtomobilistov, ka ti prijazno stavijo!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.