https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad gosti močan mednarodni turnir

29.9.2016  

Panvita Pomgrad bo gostila v petek in soboto močan mednarodni turnir.

 

Pripravljalni turnir pred novo sezono bodo soboški odbojkarji Panvita Pomgrad odigrali v domači dvorani. V petek, 30. 9. in soboto, 1. 10. bo športna dvorana I. osnovne šole Murska Sobota gostila tradicionalni turnir pod imenom Avto Rajh Open. Na mednarodnem turnirju bodo ob domačinih Panvita Pomgrad nastopili odbojkarji iz sosednje Hrvaške - HAOK Mladost Zagreb in Avstrije - SK Posojilnica Aich Dob ter stari znanec s slovenskega parketa OK Maribor.

Haok Mladost Zagreb je odbojkarki klub z največ lovorikami na Hrvaškem, kateri je v svoji bogati zgodovini igral v ligi prvakov in posegal po medaljah V lanskem letu so osvojili drugo mesto v državnem prvenstvu in slavili v pokalnem tekmovanju. Haok Mladost Zagreb bo v letošnji sezoni igral v srednje evropski ligi.

SK Posojilnica Aich Dob je drugi najboljši avstrijski klub, kateri ima izkušnje z igranjem v ligi prvakov. V lanski sezoni so igrali v srednje evropski ligi in v 1/8 finala Cev Cup-u, kjer so izpladli proti francoski ekipi AS CANNES dvakrat z gladkih 3:0. V ekipi SK Posojilnica Aich Dob je kar pet Slovencev, ob treh igralcih, ga tudi v letošnji sezoni s klopi vodita slovenska stratega Matjaž Hafner, ki je glavni trener in pomočnik selektorja ženske odbojkarske reprezentance Slovenije, ob njem je še njegov pomočnik in bivši igralec kluba Miha Kosl.

Dob ima zelo dobro ekipo, kjer na mestu sprejemalca igra Slovenec Nejc Pušnik in na poziciji blokerja dva reprezentanta Slovenije, nekdanja člana našega kluba Uroš Pavlovič in Mario Koncilja. Hafner ima na voljo ekipo, ki je dobro pokrita na vseh igralnih mestih saj jo sestavljajo igralci iz različnih držav.

Kot četrti udeleženec turnirja je odbojkarski klub Maribor katerega trener je nekdanji reprezentančni bloker Matevž Kamnik. Člani Mariborčanov so nekdanji igralci Panvite Pomgrada podajalec Tine Kvas, sprejemalec Dejan Pelemiš, libero Tin Vrabl in korektor Tomaž Horvat. Nekdanjim članom Panvite Pomgrada nekdanji soigralci obljubljajo „topel sprejem“ na igrišču.


RAZPORED TURNIRJA:

petek, 30.09.2016

17.00 uri Panvita Pomgrad : SK Posojilnica Aich Dob
19.30 uri OK Maribor : HAOK Mladost Zagreb

sobota, 01.10.2016

09.30 uri Panvita Pomgrad : HAOK Mladost Zagreb
11.30 uri OK Maribor : SK Posojilnica Aich Dob

16.30 uri HAOK Mladost Zagreb : SK Posojilnica Aich Dob
19.00 uri Panvita Pomgrad : OK Maribor

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.