https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Ljutomeru bo v organizaciji GFML potekala »Noč raziskovalcev«

29.09.2016 ob 12:00  

Kandidatura Univerze v Mariboru v konzorciju z Univerzo na Primorskem, Univerzo v Novi Gorici, Nacionalnim inštitutom za biologijo in Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer za organizacijo promocijskih dogodkov v okviru evropske »Noči raziskovalcev« je bila uspešna. V Ljutomeru bodo tako v petek 30.9.2016 potekali številni dogodki in aktivnosti.

Projekt traja dve leti. Prireditve pod sloganom »Znanost za življenje/Science for Life (SciFe)«, bodo potekale zadnja petka v septembru, in sicer 30. 9. 2016 in 29. 9. 2017, od popoldanskih do nočnih ur v več slovenskih mestih – v Mariboru, Novi Gorici, Ljubljani, Brežicah, Ljutomeru, Izoli in Kopru. Aktivnosti bodo namenjene popularizaciji znanosti in zabavnemu učenju. Skozi eksperimente, predstavitve, delavnice za odrasle in otroke, vodene izlete v laboratorijih, kvize o znanosti in podobno, bodo obiskovalcem ponujene priložnosti, da na interaktivni način navežejo stik z raziskovalci in spoznajo njihov prispevek k razvoju družbe. Za otroke in mladino bodo razpisani trije natečaji: likovni natečaj, natečaj za najboljši videoposnetek in natečaj za najboljšo poezijo. Teme in podrobnosti razpisov, kot tudi vse druge informacije o aktivnostih, bodo sprotno objavljali na spletni strani GFML in na posebni spletni strani projekta, ki bo postavljena kmalu.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V petek 30.9.2016 se tako v Ljutomeru obetajo številni dogodki, tako na primer: 3D lutke ob 15.00 (Vrtec Ljutomer), Človeški glas ob 17.00 (Glavni trg Ljutomer), Okrogla miza: Vloga raziskovalca in pomen raziskovalnega dela v vsakdanjem življenju ob 18.00 (GFML), Analiza hrane in telesa ob 18.00 (DSO Ljutomer), Simulacija 1. slovenskega tabora 20.00 (Muzej Ljutomer), Promocija vinske kulture in tradicije 21.00 (Enoteka Ljutomer), Razstava in predstavitev raziskovalnih nalog dijakov GFML 14.00-22.00 (Dom kulture Ljutomer, Galerija Ljutomer), in še več.

Dogodek je privlačen za vse, ki jih zanima, »kako deluje« in kaj znanost pomeni za naša življenja. Je izjemna priložnost zlasti za mlade, ki jim pomaga spoznati različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Nenazadnje je tudi priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev ter za sproščeno druženje z raziskovalci v festivalnem vzdušju. Mladi si lahko odgovorijo na vrsto vprašanj kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino. Program je zasnovan poljudno, kljub znanstveni in raziskovalni naravi je namenjen širši javnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2016 ob 23:47 Zažarjeni bagerist gost

      Za nočni program bo poskrbela lady.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.