https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Gliha v reprezentanci ponovno računa na Lotriča

29.9.2016  

Primož Gliha je mladega prekmurskega nogometaša uvrstil na seznam slovenske nogometne izbrane vrste do 21 let.


Mlade Slovence čakata še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto. Z Litvo se bodo pomerili 7. oktobra, zatem pa še s Srbijo 11. oktobra.

V kadru se je znašel tudi Prekmurec Mitja Lotrič, ki si tako očitno počasi utrjuje mesto v selekciji mlade reprezentance. Gliha ga je sicer na delo poklical tudi že avgusta.

Lotrič trenutno igra za Rudar iz Velenja, pred tem je igral za Koper, kariero pa začel v Muri. V preteklosti ga je mučilo kar precej poškodb, z dobrimi igrami v dresu velenjskega prvoligaša pa si je ponovno pridobil zaupanje selektorja.

V borbo s Srbi

Slovenija se v skupini 2 po osmih tekmah nahaja na tretjem mestu s 15 točkami. Na vrhu so Italijani z 23 točkami, sledijo Srbi s 17-imi, tretja je Slovenija s 15-imi, četrta je Irska z 12-imi, peta Litva (6) in zadnja Andora (3).

Na evropsko prvenstvo se uvrsti devet zmagovalcev skupin, štirje najboljši drugouvrščeni gredo v dodatne kvalifikacije. 

Seznam za Litvo in Srbijo: 

- vratarja: Adnan Golubović (Domžale), Grega Sorčan (Gorica); 


- branilci: Jure Balkovec (Domžale), Leo Ejup (Olimpija), Ben Gasser (Achilles 29), Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town), Tine Kavčič (Gorica), Luka Krajnc (Sampdoria), Aljaž Krefl (Olimpija), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Denis Šme (Maribor); 

- vezisti: Kenan Bajrić (Olimpija), Domen Črnigoj (Lugano), Dino Hotić (Maribor), Mitja Lotrič (Rudar Velenje), Leo Štulac (Unione Venezia); 

- napadalci: Gregor Bajde (Novara), Žiga Kastrevec (St. Andrews), Alen Ožbolt (Borussia Dortmund), Andraž Šporar (Basel), Luka Zahović (Heerenveen/Maribor).