https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Škof Smej se predstavlja v dokumentarcu Kaplja na vedru

m, 30.09.2016 ob 12:00  

Življenje Jožefa Smeja bo predstavljeno v dokumentarcu Kaplja na vedru, ki popisuje bogato Smejevo življenje.

V prostorih Škofije Murske Sobote se je predstavila ekipa, ki je snemala dokumentarni film o 95. letnem škofu Jožefu Smeju, veliki osebnosti Prekmurja in Slovenije. Javnosti so se predstavili glavni vikar Lojze Kozar, režiser filma David Šipoš, scenarist Matjaž Feguš in producentka Jolanda Pinterič.

V uvodu je Kozar povedal, da je  Škofija Murska Sobota je od decembra 2015 do avgusta 2016 obhajala škofijski misijon, na katerega se je pripravljala kar nekaj let. V okvir škofijskega misijona sodi tudi spoznanje, da je potrebno skrbeti za novo evangelizacijo, za nov način podajanje evangeljske vsebine. Tako je vzklila tudi ideja o snemanju dokumentarnega filma o našem rojaku škofu dr. Jožefu Smeju.S filmom želi na strnjen in sodoben način prikazati bogato osebnost škofa Smeja in posneti njegovo živo pričevanje o času, v katerem je živel in pričevanje o delu, ki ga je opravil. Tako bo lahko širša javnost še bolj spoznala našega velikega ustvarjalca, domoljuba in duhovnega velikana, je zaključil Kozar v svoji predstavitvi življenja škofa Jožefa Smeja.

Med drugim so se oglasili tudi člani filmske ekipe, ki so povedali, da so doživeli nepozabno doživetje, saj so spoznali človeka, ki jih je navdušil s svojo iskrenostjo, inteligenco, prijaznostjo in velikodušnostjo. Ob tem niso pozabili omeniti Prekmurja, ki jim je pričaral čudovito doživetje, ki ga ne bodo pozabili, saj so ljudje, s katerimi so sodelovali, bili enostavno neverjetni. V vsebini dokumentarca so povedali, da bogato življenje Jožefa Smeja je zelo težko skrčiti v 45 minut, vendar so poudarili vse njegove glavne življenske prvine in doživetja, ki jih je škof Smej doživel. 

Premiera dokumentarnega filma o škofu Jožefu Smeju bo v soboto, 1.10.2016 ob 18.uri v Gledališču Park, kjer si bo javnost lahko ogledala zanimivo življenje škofa Smeja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.