https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Stolp Vinarium Lendava dočakal 100.000 obiskovalko

06.10.2016 ob 9:00  

Razgledni stolp Vinarium, ki je pred kratkim praznoval 1. obletnico delovanja, je včeraj obiskala 100.000. obiskovalka. To je bila Olga Maučec iz Bakovcev, ki si je stolp ogledala v družbi prijateljev iz Društva upokojencev Bakovci.

Da so na razglednem stolpu pričakovali 100.000. obiskovalca prav tega dne, niti ni vedela. »Zelo sem presenečena. Sem prvič na stolpu, občutek je fenomenalen,« je povedala in dodala: »Zagotovo si ga bom kmalu ogledala tudi s svojo družino.« 100.000. obiskovalka po natančno 13 mesecih od otvoritve stolpa tudi pomeni, da je obisk te lendavske turistične znamenitosti za več kot dvakrat presegel še najbolj optimistične napovedi.

Ob tej priložnosti je na stolpu potekala krajša slovesnost, na kateri so 100.000. obiskovalki izročili nagrado, ob tem pa sta spregovorila gostitelj in predsednik Turistične zveze Lendava vabi, Janez Somi, ter podžupan Občine Lendava, Ferenc Horváth. Somi je izrazil veselje nad 100.000 obiskovalci, saj so ti prihajali skozi vse leto iz različnih krajev in držav. Horváth pa je dejal, da v tako kratkem času nihče ni pričakoval tolikšnega števila obiskovalcev in dodal, da je treba še veliko postoriti, da se bodo turisti v Lendavi lahko dlje časa zadrževali in zadovoljni odhajali, ter tako širili dober glas o Lendavi in tem koncu Slovenije.

V letošnjem letu največ obiskovalcev na stolpu v mesecu avgustu: 13.900

Samo letos je stolp obiskalo okrog 70.000 ljudi, zgolj avgusta kar 13.900. Največ obiskovalcev te turistične atrakcije je prav Slovencev, ki prihajajo iz različnih krajev države, sledijo jim gostje z Madžarske, Avstrije in Hrvaške, veliko je tudi Čehov in Slovakov, zabeležili pa so celo obiske iz Kanade in Avstralije. Vsi so doprinesli k številnemu obisku stolpa, kjer je na voljo tudi stalna kulinarična in vinska ponudba, obiskovalci pa lahko izbirajo tudi med številnimi spominki, predvsem pa čudovitem razgledu v štiri države. Slovenijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo.

Foto: TZ Lendava vabi

V Turistični zvezi Lendava vabi si prizadevajo sodelovati z drugimi turističnimi destinacijami in lepotami Slovenije, zato so 100.000. obiskovalko Olgo Maučec ob dobrotah in spominkih iz Lendave, nagradili še z družinsko vstopnico za ogled Postojnske jame.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2016 ob 9:35 prdo gost

      Čestitam ! Olga , izgledate mladostno in zelo seksi za svoja upokojenska leta !?

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2016 ob 10:36 krog gost

      Pravo gobčasti prdo si res ni kaj nicka nisi zgrešil vsaka ti čast . Ge pa tij vidiš lepoto pa ne vem ?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2016 ob 11:39 tako ti je to gost

      stop bi moral bit vsaj 3-krat večji, da bi bil zanimiv, ne pa tipično slovensko prekmursko, vse najslabše, ker delajo samo loleki na projektu.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.10.2016 ob 12:42 Marmur gost

      Tudi jaz sem se pred kratkim z dvigalom popeljal na vrh stolpa. Želel sem opazovati bližnjo in daljno okolico. Žal je bila slaba vidljivost. Mislim, da bi morali upravljalci stolpa na to opozoriti obiskovalce ali pa jim omogočiti ponovni ogled. Kaj pravite druge?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.10.2016 ob 13:56 stolpič gost

      Ta stolp je čista zguba, pa naj gučijo ka štejo. Pa tudi tista ponudba o kateri telko gućijo je ena velka beda. To pravijo tudi obiskovalci od drugod. Sicer pa res, kje je zdaj župan šteri se tak rad koti z vsem?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.10.2016 ob 23:40 Prekmurka gost

        Drugo nevejte kak plüvati po vsen pa po vseh.. Pa telko za info - nejsan Lendavčanka.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.10.2016 ob 14:43 Kopolo gost

      Neglede na te novičke, stolp proizvaja izgubo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.10.2016 ob 16:05 Vejka gost

      Johan, očalje bi si doj zel tak zgledaš kak nekši dundek

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.10.2016 ob 18:15 gost

      GE PA TRDI VOGRIN ZNA, KA JE BONTON, ŠE SLIŠAL NI ZA TO BESEDO, ENE OČALE BI SI ŠE LEJKU DJAL NA RIT, KA BI VIDL VSE 4 STRANI SVETA

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.10.2016 ob 19:12 Stewen gost

      PRAVA IDEJA - Nedvomno je Vinarium uspeh, vreden zavidanja. V prvem letu niti v Mežugorju najbrž ni bilo toliko romarjev, vsekakor pa najbrž ne na gori Križevec, do katere vrha in križa ne pelje vlečnica, ampak je treba peš. Ob 10. obetnici (v devetdesetih letih prejšnega stoletja) sem sem tja gor namučil tudi sam. V Lendavskih goricah (da bi se povzpel na vrh) pa se lahko pelješ z dvigalom, lahko pa jo mahneš tudi po stopnicah. Prihodnje leto bodo povečali parkirišče in odprli samopostrežno restavracijo, saj sedanje "kučice" izpred stolpa kazijo podobo. - Vem, idejo o stolpu je "razvijalo" več ljudi, nikoli pa nisem slišal,kdo je PRVI prišel na dan z "noro idejo" (v pozitivnem smislu) na dan. Zaslužil si je nebesa.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.10.2016 ob 19:36 Marmur gost

      Kar dolgo smo čakali na tvoj komentar, Stewen. Se strinjam s pohvalo tistim(u), ki so prišli na to idejo. Pričakoval sem, da se boš opredelil tudi glede mojega predloga, ko kupiš vstopnico za dvigalo, se pripelješ na vrh, potem pa skoraj nič ne vidiš, ker je slaba vidljivost. Kot sem napisal, bi morali tamkajšnji uslužbenci na to opozoriti obiskovalce. Opazil sem, da mi je 5 "všečkarjev" pritrdilo. Hvala!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.10.2016 ob 20:18 jovo gost

      Gost Marmur, tudi jaz sem čakal na Stewenov komentar, saj v mnogočem premišljujeva isto, tebi pa samo to: za božjo voljo, zakaj greš gor, ko je vidljivost slaba?Saj pa že s poti med vinogradi lahko vidiš v dolino, ali je megleno v smislu slabe atmosfere. Če je redna megla itak ne vidiš nič, če je nečist zrak, vidiš bolj klavrno, je pa dejstvo, da je najboljše vreme za razgled - vreme po dežju in takojšnji razjasnitvi, to se je videlo prejšnji teden zelo lepo, ko si lahko na Varaždin bregu videl kolesarje, ki so se peljali proti Varaždinskim Toplicam.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.10.2016 ob 8:56 Stewen gost

        JOVO - Hvala za pohvale! Na stolpu sem bil samo enkrat. Seveda nisem videl v štiri dežele, sem pa videl iz "ptičje perspektive" (od zgoraj) Lendvske gorice, ki jih sicer poznam iz "žabje perspektive" (s tal). Tudi zaradi tega se je splačalo zapeljati se gor, kjer pa sem imel "mamco". Kaj pa je to?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.10.2016 ob 8:10 Marmur gost

      Ni bilo megleno, celo sonce je sijalo, pa je bila vseeno (pre)slaba vidljivost. Ali misliš, da ne more biti takšnih situacij? Nisem bil edini, ki je v taki situaciji stal na vrhu stolpa in bil prikrajšan za lep razgled.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.10.2016 ob 18:32 Marmur gost

      No, če nimaš pametnega odgovora, pač napišeš nekaj takega.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.