https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih se danes pričnejo dnevi slovenskega turizma

11.10.2016 ob 7:05  

V Radencih se bodo med torkom in četrtkom odvili letošnji Dnevi slovenskega turizma (DST), ki združujejo najpomembnejše strokovne dogodke slovenskega turizma pod eno streho. V ospredju bo tokrat kreativno razmišljanje, v Radencih pa se bo mudil tudi premier Miro Cerar.

»Dnevi slovenskega turizma ponovno dokazujejo, da v slovenskem turizmu delujemo v partnerskem sodelovanju s skupnim ciljem Slovenijo kot turistično destinacijo postaviti v vrh najbolj konkurenčnih turističnih ciljev,« je po poročanju STA ocenila direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak. »Na letošnjem DST bomo s kreativnim razmišljanjem navdihovali kreativnost in inovativnost na vseh področjih, od trženja do oblikovanja turističnih produktov. To sta namreč dejavnika, ki nas lahko dvigneta iz povprečja in Slovenijo na globalnem turističnem zemljevidu pozicionirata kot zeleno, aktivno, zdravo, inovativno butično destinacijo,« je še poudarila.

Foto: slovenia.info

Dogodek se bo v torek začel s 63. Gostinsko turističnim zborom (GTZ) in srečanjem turističnih društev. Zvečer se bo odvila prireditev Moja dežela - lepa in gostoljubna, kjer se bodo srečali najbolje uvrščeni v že 25. tekmovanju, katerega častni pokrovitelj je predsednik države Borut Pahor. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Najbolje ocenjeni kraji dobijo pravico, da predstavljajo Slovenijo na mednarodnem tekmovanju Entente Florale. Poleg krajev tekmujejo tudi kampi, mladinska prenočišča in tematske poti. Hkrati s tem tekmovanjem potekajo tudi panožna tekmovanja med vojašnicami, gasilskimi domovi, bencinskimi servisi ter drugimi po posebnem panožnem sistemu, pojasnjujejo na Turistični zvezi Slovenije.

V sredo se bo v Radencih nato mudil premier Miro Cerar, ki si bo ogledal GTZ in pozdravil udeležence. Spremljal ga bo tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, medtem ko bo osrednji govornik na temo kreativnega razmišljanja finski kreativni mislec Marco Steinberg.

Na okrogli mizi bodo nato udeleženci ugotavljali, v kakšni kondiciji je slovenski turistični sektor in katere so točke preboja v novem strateškem obdobju. V ospredju bo tudi nova strategija slovenskega turizma za obdobje 2017-2021. Sredino dogajanje se bo zaključilo z večernim dogodkom s podelitvijo najvišjih priznanj v turizmu. Tako bodo podeljena priznanje za življenjsko delo v gostinstvu in kongresnem turizmu, za življenjsko delo v gostinstvu in aktivno sodelovanje pri zastopanju interesov obrtnikov in podjetnikov na področju gostinstva in turizma, priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije, priznanje Sejalec za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu, priznanje Društva turističnih novinarjev Fijet Slovenija Kristalni Triglav 2016 ter naziv Ambasador slovenskega turizma 2016.

V četrtek se bo nato odvil še Slovenski turistični forum, kjer bo na treh panelih z uglednimi domačimi in tujimi strokovnjaki pod drobnogled postavljeno digitalno trženje v turizmu na vseh ravneh.

Foto: slovenia.info

Dogodek DST je pripravljen v skladu s strateško usmeritvijo krepitve povezovanja pri razvoju in trženju slovenskega turizma z vsemi večjimi partnerskimi institucijami s področja turizma v Sloveniji. Tako pri organizaciji sodelujejo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, STO, Turistična zveza Slovenije, Turističnogostinska zbornica Slovenije, sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Zbornica gorskih centrov - GZS, Združenje turističnih agencij Slovenije, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Zavod Kongresnoturistični urad, Društvo turističnih novinarjev Slovenije Fijet Slovenija, gospodarsko-interesno združenje Pohodništvo in kolesarjenje in drugi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.