https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Korak bližje k boljšemu razvoju nevladnega sektorja v naši regiji

11.10.2016 ob 7:30  

Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje (LRF za Pomurje) je v mesecu septembru 2016 v sklopu projekta Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja podpisala Memorandume o sodelovanju s štirimi pogodbenimi partnerji za opravljanje splošnih razvojnih nalog v Pomurski regiji v programskem obdobju 2014-2020 in to so: Razvojni center Murska Sobota, Razvojna agencija Sinergija, Prleška razvoja agencija giz in Razvojno agencijo Gornja Radgona.


Partnerske institucije opravljajo sledeče splošne razvojne naloge, ki se opravljajo v javnem interesu na regionalni ravni: priprava, usklajevanje, spremljanje in vrednotenje regionalnega razvojnega programa in regijskih projektov v regiji, priprava dogovorov za razvoj regije, izvajanje regijskih projektov, sodelovanje in podpora pri delovanju razvojnega sveta regije, sveta regije, regijske razvojne mreže in območnih razvojnih partnerstev, prenos znanja in dobrih praks regionalnega razvoja ter pomoč pri izvajanju regijskih finančnih shem, kadar jih izvaja Javni sklad, namenjen spodbujanju skladnega regionalnega razvoja in razvoja podeželja.

LRF za Pomurje je ustanovljena kot ustanova, z namenom spodbujanja vzpostavitve okvirjev za razvoj filantropije, prostovoljskega dela in financiranja javno koristne nepridobitne dejavnosti – razvoja in delovanja nevladnih organizacij in sicer, projektov ter dejavnosti civilnega sektorja na območju Pomurja.

S podpisom Memorandumov o sodelovanju so podpisniki sklenili dogovor o zasledovanju skupnih interesov in vzajemnem sodelovanju pri aktivnostih, ki zadevajo in se nanašajo na področje nevladnih organizacij ter nevladnega sektorja. Skupni interesi in vzajemno sodelovanje bodo uresničeni pri sledečih aktivnostih: podpisnika memoranduma bosta sodelovala na področjih izvedbe splošnih razvojnih nalog, ki so povezane z razvojem nevladnega sektorja in nevladnih organizacij v Pomurski regiji, s skupnimi aktivnosti, se bodo v okviru izvajanja splošnih razvojnih nalog spodbujalo nevladne organizacije, da se bodo intenzivno vključevale v postopke odločanja, ki zadevajo in bi lahko kot ključnega akterja zadevale pomurske nevladne organizacije, organizacija srečanj, na katerih se bo vključevalo predstavnike nevladnih organizacij, pri čemer se bo spodbujalo nevladne organizacije za aktivno participacijo pri pripravi regijskih, sektorskih in lokalnih projektov.

Sodelovanje bo potekalo v obliki izmenjave mnenj, priprave skupnih projektov, organiziranja delavnic in izboljšanja dostopa do informacij, pomembnih za razvoj nevladnega sektorja v regiji ter doseganja regionalnega sodelovanja z nevladnimi organizacijami. Z namenom uresničevanja ciljev tega memoranduma, bodo podpisniki memorandumov o sodelovanju izvajali medsebojne posvete/sestanke ter si stalno in ažurno izmenjevali relevantne informacije pri izboljšanju položaja nevladnega sektorja v regiji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2016 ob 9:05 gost

      Metanje davkoplačevalskega denarja skozi okono. Nevladne organizacije zlizane z oblastjo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.