https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Panvita MIR in Pomurske mlekarne bosta iskala posel v Parizu

14.10.2016 ob 11:39  

Na enem izmed največjih mednarodnih sejmov s področja prehrambne industrije se bo pod okriljem agencije predstavilo devet slovenskih podjetij.


Javna agencija SPIRIT Slovenija organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu SIAL, ki bo med 16. in 20. oktobrom 2016 potekal v Parizu. Svoje produkte bosta predstavljali dve pomurski podjetji in sicer Panvita MIR ter Pomurske mlekarne.

Sejem SIAL je eden pomembnejših sejmov na tem področju v Evropi in je namenjen predstavitvi izdelkov s področja prehrambne industrije.

Foto: Sial Pariz

Na sejmu, ki poteka vsako drugo leto, se med drugim predstavljajo ponudniki suhomesnih izdelkov, svežega mesa, perutnine, sadja in zelenjave, bio in organskih proizvodov, zdrave prehrane, vina, alkoholnih in brezalkoholnih pijač, mlečnih izdelkov itd. V letu 2014 se je na sejmu predstavilo 6.500 razstavljavcev iz 104 držav, obiskalo pa ga je več kot 155.000 obiskovalcev.

Kdo bo tam? 

SPIRIT Slovenija je januarja letos objavil javno povabilo podjetjem za nastop na omenjenem sejmu. Tako bo na 103 m2 skupnega razstavnega prostora še sedem ostalih razstavljavcev, in sicer Bimed, Delamaris, Organika +, Tovarna olja GEA, Smodin, TOPP in Žito.

 

 

 

    Komentarji

    1. gost
      14.10.2016 ob 20:24 Stewen gost

      BO MOJ VNUK ŠE PEL SLOVENSKE PESMI? - Nekako tako se sprašuje pevec. Jaz (in najbrž ti bralec) pa se sprašujem, ali je mleko, označeno kot "pomursko mlejko", resnično pomursko oziroma slovensko? Še huje: je alpsko mleko resnično z območja alp? Kar zadeva Pomurje, ne morem verjeti, da bi nekaj večjih "mlekarjev" namolzlo toliko mleka kot so ga nekdaj dale kravice-mlekarice, ki so bile v štalah sleherne kmetije. Mleko so zbirali v vaških mlekarnah in denar zanj je zadoščal za nakupu v domači bunti/bauti. Zdaj pa so vasi, kjer ni niti ene krave. Imam občutek, da je "pomursko mlejko" namolzeno kje drugje. Rad bi pa tudi, da kdo pove,zakaj so kmečki hlevi prazni, saj v njih ni več niti govejih pitancev, ki pa so nekoč bili težki kot ameriški bizoni (do 900 kg). So kmetje postali leni, ali pa s(m)o se vsi postarali in le še čakamo matildo?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.10.2016 ob 20:49 gost

        Stewen predlagam, da si ti nabaviš krave in prodajaš mleko. Iz tega kar pametuješ se vidi da si pravi kmet!

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2016 ob 15:16 Stewen gost

        DESETTISOČAKE PODARJAJO - Lepo bi bilo biti kmet z nekaj desethektarjih zemlje.Niti mi ne bilo treba sejati in zato ne žeti; dovolj je preorati, zmulčiti in pospraviti subvencije, ki pri večjih "kmetih" znašajo nekaj desettisočaakov.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2016 ob 15:02 Marmur gost

      Meni pa se zdi, da je Stewwen kar dobro zadel v srčiko problema.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.