https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Občina Puconci s svečano sejo obeležila 19. občinski praznik

Bodonci, 15.10.2016 ob 10:00  

Občina Puconci je ob svojem 19. občinskem prazniku pripravila kar nekaj prireditev, ki so se zvrstile med 8. oktobrom in 15. oktobrom. Včeraj je potekala osrednja slovesnost, slavnostna seja Občinskega sveta Občine Puconci, in sicer v avli podružnične šole Bodonci.

Slavnostni govornik na svečani seji je bil župan Občine Puconci Ludvik Novak, ki se je v zelo čustvenem nagovoru spomnil tudi na bivšega župana Ernesta Nemca, katerega smrt je pred desetimi meseci pretresla in razžalostila celo občino. Poudaril je, da je pomembna naloga občine še naprej naložba v človeka, v njegovo znanje, vzgojo, v zdravstvo, kulturo, šport in socialo. Izpostavil je zaključene projekte. Tako so letos dokončali izgradnjo vodovoda in vsi občani v Občini Puconci imajo možnost priklopa na vodovodno omrežje. Vrednost novozgrajenega omrežja v Prosečki vasi, Dankovcih, Mačkovcih in v Kuštanovcih znaša 7.096.000,00 eur. Veliko si prizadevajo, da bi tudi v okviru Sistema B čim prej dosegli dogovor glede cene, elaborata in izvajanje te obvezne javne službe. Ravno tako je dokončana izgradnja kanalizacije v Strukovcih v višini 517.300,00 eur, čez nekaj časa pa bo dokončana kanalizacija v Vadarcih v romskem naselju v vrednosti nekaj čez 500.000,00. Delež državnih sredstev znaša 300.000,00. Tako je vloženo v vodovodno in kanalizacijsko omrežje 14.529.278,00 eur. Veliko so vložili tudi v vzdrževanje in izgradnjo lokalnih cest in javnih poti. Dogovarjajo se z državo za obnovo regionalnih cest, ki so v zelo slabem stanju. Dodal je, da se zavedajo, da jih čaka še več nalog na različnih področjih, ki jih bodo še uredili. Žal pa sistem financiranja občin v Sloveniji tega ne omogoča.

V sklopu slavnostne seje so podelili tudi naziv častnega občana, priznanja in nagrado Občine Puconci in priznanje župana. Naziv častnega občana Občine Puconci so podelili bivšemu županu Ernestu Nemcu z besedami: »Bil je predvsem človek, topel in iskren, ki ni iskal konfliktov in razdvajanj, ampak je s svojimi deli, vedrino in znanjem zelo zaslužen za ugled, razvoj in prepoznavnost občine ter njeno uveljavitev na lokalni, državni in meddržavni ravni.« Naziv je prevzela žena Ernesta Nemca, Nada Nemec. Priznanja Občine Puconci so podelili tri: Francu Lutharju iz Puconcev, Marjanu Jurharju iz Bodoncev in Domanii, Zavodu za dnevno varstvo starejših in pomoč na domu Puconci. Veliko zahvalno listino je prejel Vojko Vučak, rojen v Puconcih, nagrado Občine Puconci v višini 500 eur PGD Beznovci, priznanje župana občine pa je romalo v roke Jožefu Časarju, ki se je v imenu nagrajencev občini in županu zahvalil.

Nagrade so podelili tudi trem zlatim maturantom v občini in jim zaželeli vse dobro na njihovi nadaljnji poti. Svečano sejo je popestril kulturni program, v sklopu katerega so nastopili učenci podružnične OŠ Bodonci in Ljudske pevke Vrtnice. Ob zaključku seje so občini ob prazniku čestitali številni tuji in domači gosti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.