https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Beltincih aktivni za zdrave kosti

Beltinci, 19.10.2016 ob 10:00  

Pred dnevi so v Beltincih počastili svetovni dan osteoporoze.


V ta namen so pod okriljem Prekmurskega osteološkega društva  v prostorih vaško-kulturnega doma izvedli akcijo Osteotlon – skupaj za zdrave kosti. Pozornost so posvetili trem področjem, in sicer gibanju za prožne in močne kosti, pomenu informiranosti kot vira znanja in zdravja ter pomenu prehrane in kalcija.

Obiskovalci so si lahko ta dan brezplačno ultrazvočno izmerili kostno gostoto v petnici, si z dijaki Srednje zdravstvene šole Rakičan izmerili krvni tlak, sladkor v krvi in se podučili o načinih ugotavljanja raka na dojki, se podali na pohod po Beltincih.

Sledila so predavanja NIJZ o zdravem slogu življenja; predavala sta ortoped dr. Tomislav Menart, dipl. med. sestra Ema Mesarič in univ. dipl. inž. živilske tehnologije Gordana Toth.

Obiskovalci so se lahko podrobneje seznanili s programom SVIT ter uživali v kulturnem programu, zdravih napitkih in prigrizkih ter izbirali med ponudbo izdelkov za zdrav slog življenja.

Osteoporoza je ena najpogostejših kroničnih bolezni, za katero trpi vsaka tretja ženska, starejša od 50 let, in vsak peti moški, starejši od 65 let. za osteoporozo bo zbolela ena od treh žensk v pomenopavzalnem obdobju. V Evropi zaradi osteoporoze beležimo zlom kosti vsakih 30 sekund. Hrana, ki vsebuje dovolj kalcija in vitamin D ščitita ženske v pomenopavzalnem obdobju pred zlomom kosti. Rumena pentlja je simbol solidarnosti z osteoporootičnimi bolniki tako v Evropi kot tudi v drugih delih sveta.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.