https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Klub zdravljenih alkoholikov Ljutomer odkrival dolino Winettu

22.10.2016 ob 8:00  

Klub zdravljenih alkoholikov v prostorih Zdravstvenega doma Ljutomer deluje že 37 let.  Skupina deluje v tovariškem vzdušju, kjer člani sklepajo nove prijateljske vezi, so motivirani za zdrav način življenja in se učijo prepoznati znake in situacije, ki bi lahko vodile v recidiv.

Želja, da spet organizirajo izlet, je »obrodila sadove« in tako so se v oktobro odpravili v Dolino Winettu. Pot do tja jih je peljala skozi naselje Ptujska Gora, kjer so si ogledali znamenito in veličastno gotsko cerkev, ki leži na vrhu 352 metrov visokega griča, leta 2010 pa je bila proglašena za baziliko Marije Zavetnice.

Pričakal jih je pater iz minoritskih vrst, ki skrbijo za ta biser gotike. Predstavil jim je notranjost bazilike in jim predvajal film o ljudskem izročilu nastanka cerkve. 

Z lepimi vtisi so nadaljevali pot do njihove destinacije – Doline Winettu. V sproščenem vzdušju so poprijeli za ribiške palice in si v njihovem ribniku nalovili postrvi za kosilo. Nekateri člani so se izkazali za  »skrite talente« v ribolovu, saj bila so njihova vedra kmalu polna.

Ob vrnitvi so se ustavili na Stari Gori, kjer so si ogledali etnološki muzej kmečkega in obrtniškega orodja, ki šteje že preko 1000 kosov, cerkev Svetega duha in zadnji delujoči mlin na veter v Sloveniji.

Ob smehu in hudomušnih dogodivščinah  so preživeli lep, predvsem pa nepozaben dan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2016 ob 11:04 Vida gost

      Vsaka čast glavni sestri gospe hRenati Škrget, katera vodklub.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.10.2016 ob 12:04 pohotna gost

      Ja ona je alfa in omega dobro da še obstajajo iskreni ljudje ki ne delajo za dnar

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.10.2016 ob 13:07 kosilnicainšporhet gost

      Mag.dr.mr.fr. nika ne pomejni če si cejli život dékla

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.10.2016 ob 13:10 šmarnica gost

      Junaki v boju sami s seboj - bravo za vašo zmago!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.