https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V ponedeljek v Rakičan na kulturno-kulinarično doživetje »Čarobni okusi Pomurja«

Murska Sobota, 28.10.2016 ob 7:00  

Po zaključku sedaj že tradicionalne prireditve Ples-noč čarovnic 2016 bo v ponedeljek, 31.10.2016 med 11.00 in 18.00 uro v dvorcu Rakičan potekalo kulturno-kulinarično doživetje v okviru festivala »Čarobni okusi Pomurja«. Prireditev je na novinarski konferenci predstavil direktor RIS Dvorca Rakičan mag. Robert Celec. 

 

Tradicionalne jedi Pomurja pripravljene na sodobni način

Festival nudi druženje ob odlični kulinariki in glasbi v edinstvenem grajskem ambientu Dvorca Rakičan. Moto festivala je Tradicionalno v kombinaciji s sodobnim, kar pomeni da boste lahko preizkusili tradicionalne jedi Pomurja pripravljene na sodobni način. Za kulinarično razvajanje bo skrbeli 9 doslej potrjenih ponudnikov lokalne kulinarike. Ob glasbi pa boste lahko uživali ob zvokih odličnih domačih glasbenih izvajalcev -  Prašnati in Müvi, to sta Dorina in Tjaša. Nastopile bodo še folklorne skupine KTD Tešanovci, TD Marko Beltinci in TD Cven.

Nadaljevanje podobne kulinarične zgdobe načrtuje RIS Dvorec Rakičan po besedah direktorja mag. Roberta Celca tudi spomladi. S prireditvijo želijo ponuditi lokalnim prebivalcem možnost lepo preživetega dne v ambientu rakičanskega dvorca, turistom pa v času jesenskih šolskih počitnic dodatno popestritev potepanja po Pomurju z možnostjo pokušanja lokalne kulinarike. 

Vaše brbončice bodo razvajali naslednji gostinski ponudniki:

- Terme 3000, Moravske Toplice,
- Hotel Diana, Murska Sobota,
- Restavracija Sport.s, Murska Sobota,
- Gostilna Zorko, Boreci,
- Gostilna Gorica, Bučečovci,
- Gostilna Lovski dom, Lendava,
- Studio RIMA,
- Kavarna in gostilna Dvorec Rakičan.

Za žejo bosta poskrbela:

- Pivovarna Stara hruška iz Ropoče in 
- Kavarna Dvorec Rakičan.

Med drugim boste od predjedi in glavnih jedi lahko poskusili topinamburjevo juho, dödole, bujto repo s krvavicami, prekmurski burger, jesh flajš, zvitek tunke s prleško fantazijo, langoš s pečeno kračo, nadevana svinjska rebra s prekajenim mesom in krompirjevo solato in še in še. Od sladic pa vas gostinci pričakujejo z retaši, s creme brulee z muškatno bučo, z jurkinim objemom s kostanji, s kurtos fonduem, s kar tremi vrstami gibanice in še marsičim. 
Odžejali se boste lahko z domačimi sadnimi sokovi, kuhanim vinom, punčem, lokalno pridelanim pivom in še čim.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.