https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Poskrbite za varnost med prazniki

28.10.2016 ob 8:00  

Nepridipravi so najbolj dejavni prav v času praznikov, zato policija opozarja na previdnost.


V času prihajajočih praznikov policisti Policijske uprave M. Sobota pogosto opažajo  povečano  število  tatvin  in  vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte, ter tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in  pokopališčih.  Zato  ob  obisku  grobov v osebnih avtomobilih na vidnih mestih  ne  puščajte  torbic,  denarnic ali drugih vrednejših predmetov ter vozila zaklepajte, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.

Stanovanja, hiše in drugi prostori niso med prazniki nič bolj ali manj ogroženi kot druge dni, vendar pa imajo storilci, če smo odsotni, več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja. Zato je pomembno, da pred odhodom svoje prostore in imetje ustrezno zavarujemo.

Mnogi  pa  si  bodo prihajajoče dneve popestrili tudi z obiskom prireditev, kjer  je  mogoče  pričakovati  veliko  ljudi.  Z  udeležbo na teh dogodkih, poskrbite  za  lastno varnost in varnost svojega premoženja predvsem torbic in denarnic.

Med prazniki, ko denarne ustanove niso odprte, velja večjo pozornost nameniti tudi pri dvigu denarja na bankomatih. Ob bančnih karticah ne hranite PIN številk. Bodite pozorni, ali vas pri dvigovanju denarja kdo ne opazuje, ne štejte in ne kažite denarja na ulici ter se izogibajte neosvetljenih, samotnih krajev.

Če  pa  kljub  temu  postanete  žrtev kaznivega dejanja, lahko pomagate pri izsleditvi  storilca,  tako,  da  si  poskušate zapomniti čim več podatkov; izgled, starost, smer odhoda oz. vožnje, prevozno sredstvo (znamka in barva vozila,  reg.  št). Od hitrosti in vsebine prijave je v veliki meri odvisna tudi uspešnost prijetja storilca in posledično vračilo ukradenih predmetov. Zato  dogodke takoj prijavite najbližji Policijski postaji oz. pokličite na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

V  naslednjih  dneh  se v okolici pokopališč pričakuje tudi povečan promet. Zato  policisti  svetujejo,  da  dosledno  upoštevate  cestnoprometna  pravila in morebitne spremembe prometnega režima.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.