https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Cerkvena noč v Bodoncih z gospodom in gospo Luther

Bodonci, 31.10.2016 ob 7:15  

Evangeličanska cerkvena občina Bodonci je v petek povabila na Cerkveno noč v Bodoncih. Obiskovalke in obiskovalci so doživeli bogat, pester in zanimiv program v Evangeličanskem domu v Bodoncih.

Cerkveno noč v Bodoncih organizatorji imenujejo tudi »Reformacija malo drugače«. Zbrane sta pozdravila zakonca Luther, zaužili so jedi iz Luthrovega časa in zraven pili craft pivo gospa Luther. Obiskovalke in obiskovalce je s kvalitetno glasbo razvajal Duo Mystica, tako, da za druženje in veselje dolgo v noč ni bilo ovir.

Zagotovo pa drži, da so se lahko vsi, ki so se tega večera udeležili Cerkvene noči v Bodoncih, lahko srečali  z reformatorjem Martinom Luthrom, poslušali glasbo, okušali jedi in pijače, se družili in veselili dolgo v noč ter se seznanili z nekaterimi  navadami, značilnimi za Luthrov čas. In na tak način za trenutek podoživeli življenje v Luthrovem obdobju.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2016 ob 15:29 Stewen+ gost

      KAR JE RES, JE RES - Ko bi pred božjo službo ali po njej bile mize tako bogato obložene kot zdaj - na bodonski cerkveni noči - bi bili v gmajni prav gotovo nadvse zadovoljni. Je pa ideja za privabljanje sedanjih in prihodnjih vernikov - dobra. No, prava zakonca Luther, (Martin Luther, rojen 1. novembra 1483. leta, umrl 8. februarja 1546. leta, star 63 let; žena Katarina von Bora, nekdanja redovnica, s katero se je poročil 1525. leta, star 42 let) pa sta o taki pojedini lahko le sanjala, saj sta živela zelo skromno, kajti poskrbeti je bilo treba za šest otrok. Učeni mož se je torej zoperstavili tudi celibatu - neporočenosti duhovščine - in okusil, kaj je to - sbrb za veliko družino.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.11.2016 ob 23:41 Martin gost

      Tudi danes bi rabili kakšnega Luthra, da bi spet na vrata RKC nabil teze, ki še danes držijo. Tudi po 500 letih še vedno stara pesem. RKC in njihovi popi so čedalje bolj bogati. Vozijo se v avtomobili o katerih delavski razred lahko le sanja. Celibat imajo samo na papirju. Večina jih ima ljubice. Luterani, moj poklon in kapo dol za poštenost! Čestitke ob visokem jubileju!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.