https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Študentski mladinski klub Klinka: Mladina, ki dokazuje, da so mladi sposobni več

3.11.2016  

V projektu Pomurskih novic predstavljamo Študentski mladinski klub Klinka, ki že več kot desetletje skrbijo za radožive in vesele dogodke med radgonsko mladino in širšo okolico.

Študentski mladinski klub Klinka se je ustanovil 6.2.2004, ko so se poimenovali Mladinski klub Klinka. Leto dni pozneje, 18.2.2005 so postali Študentsko mladinski klub Klinka. Člani njihovega kluba so študentje in dijaki. Večino članov prihaja iz upravne enote Gornja Radgona (torej občin Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici, Apače in Radenci). Vsako leto imajo različno število članov, ki pa se giblje okrog 150 študentov in dijakov na študijsko/šolsko leto. Vsako študijsko leto se namreč morejo člani ponovno včlaniti, tako da prinesejo potrdilo o vpisu. Članarine ni. S tem ko se včlanijo pridobijo številne bonitete (popuste), ki jih lahko koristijo s Klinkino kartico (npr. cenejše vstopnine na naše dogodke, cenejše kopanje v temah Radenci in v termah Banovci, popust na nakup pic, popust na različne vadbe (aerobika), popust na tečaj tenisa …) in klubsko majico.

Foto: FB Študentski mladinski klub Klinka

Zavedajo se, kaj pomeni predstavljati mladih vredno organizacijo, zato želijo svojim članom ponuditi čim bolj raznolike dejavnosti, pri tem pa se želijo prilagajati njihovim potrebam. Nočejo in ne želijo konkurirati ali podvajati stvari, ki se že dogajajo, ampak ponuditi aktivnosti, ki še jih ni in tako prebuditi tiste mlade, kateri še do sedaj niso našli svojega mesta v obstoječih organizacijah in društvih ter pritegniti vse, ki si želijo dodatnih aktivnosti.

Največja projekta sta Fašenk in Športaj s Klinko

Zato vsako leto izvajajo tradicionalne dogodke, hkrati pa poskušajo narediti nekaj novega. Pripravljajo izobraževanja na različne teme v sklopu Educa – mesec izobraževanja, prirejajo glasbene večere (Jam session), humanitarni koncert, delavnico kuhanja (Kuhajva skupaj), smučanje s Klinko, športne dejavnosti v sklopu projekta Športaj s Klinko, izlete (predbožični izlet) in tudi zabave (Fašenk, Klizka). Prav tako prvega decembra razdelijo kondome po gostilnah in se udeležijo akcije zbiranja hrane v sklopu Anine zvezdice ter našim članom omogočijo cenejši tek na maratonu treh src. Trudimo se, da vsak mesec ponudijo svojim članom vsaj eno izmed naštetih dejavnosti.
Njihova največja projekta sta Fašenk in Športaj s Klinko. Sledijo jim vsi ostali projekti, in sicer humanitarni koncert, projekti izobraževanja (Educo), predbožični izlet, delavnica Kuhajva skupaj …Z razvojem projekta Fašenk in Športaj s Klinko so zadovoljni. Na dogodka prihaja vedno več ljudi, kar je pokazatelj, da grejo v pravo smer z razvojem dogodkov. Vedno strmijo k temu, da lahko dosedanje delo nadgradijo, zato se trudijo, da vsako leto poskrbijo za presenečenja oz. za neko drugačnost, svežino dogodka. Še posebej so zadovoljni z razvojem projekta Športaj s Klinko, saj so do sedaj uspeli vsako leto prikazati nekaj novih ekstremnih športov in športov, v katerih so se lahko obiskovalci brezplačno preizkusili. Hkrati se pa zavedajo, da so finančno omejeni in delajo dogodke v skladu s svojimi finančnimi zmožnostmi.

Zavedajo se, da njihove delovanje še ne seže po celotni občini Gornje Radgone, a si z nenehnim delom prizadevajo, da bi jimm to uspelo in bi se lahko pohvalili, da so njihovi projekti izvajajo v vseh občinah. Naše sodelovanje z ostalimi društvi na lokalni ravni je tako bolj ali manj omejeno na občino Gornja Radgona. Veliko sodelujejo z Mladinskim centrom Gornja Radgona, v katerem izvedemo veliko naših projektov. Prav tako nekaj projektov izvedejo kot soorganizatorji npr. Jam session, Klizka. Sodelujejo pa tudi s skavti in mladinskim svetom. Z občino sodelujejo ustrezno. Prijavijo se na občinske razpise. Občina jim veliko pomaga pri sofinanciranju dogodka Športaj s Klinko. Prav tako jimm je omogočila prostor, kjer se bo nahajala njihova nova pisarna.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.