https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Timi Bencak - mali Bakovčan, ki je osvojil velik Beograd

24.03.2011 ob 14:23  

Šestošolec Timi Bencak iz Bakovcev je februarja letos dosegel prestižno prvo mesto v A-kategoriji in lavreat na 8. mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko Beograd v igranju na klarinet.

Na mednarodnem tekmovanju so tekmovali glasbeniki iz 8 držav, tekmovalci so se predstavili vsak s po dvema pesmima po lastnem izboru, ki sta ustrezali določeni kategoriji. 4-članska mednarodna komisija je odločila, da je absolutni zmagovalec Bakovčan Timi Bencak, ki ga je na klavirju spremljala Olga Palić.

"Klarinet je moja velika ljubezen"

Timi je sedaj v 4. razredu Glasbene šole Murska Sobota, kjer je že dve leti tudi vključen v simfonični in pihalni orkester, že eno leto pa je tudi član Prekmurske godbe Bakovci. Za glasbo ga je navdušil oče, ki je tudi sam član Prekmurske godbe. Kot pravi rosno mladi glasbenik, je igranje instrumenta zahtevno in zahteva veliko vaje in truda, vendar ima glasbo zelo rad in se tako ves trud poplača z uspehi, ki jih žanje že tako zgodaj. Timi je tudi lansko leto že prejel zlato priznanje na državnem tekmovanju in tudi na mednarodnem tekmovanju v Beogradu.

Poleg glasbe ga zanimata šport in naravoslovje

Čeprav Timiju vaje vzamejo veliko časa – v glasbeni šoli ima vaje namreč 2-krat tedensko, doma pa vadi vsakodnevno – najde tudi čas za igro in druženje s prijatelji, najbolj pa ga poleg glasbe zanimata šport in naravoslovje. Poleg klarineta bi se kasneje rad naučil igrati tudi na saksofon. "Na nagrado sem zelo ponosen in si želim veliko takih uspehov še za naprej, za kar se bom pridno trudil," še pove ponosen dobitnik nagrade.

Željko Ritlop: "Timi je zelo talentiran"

Velik del je k uspehu mladega glasbenika prispeval tudi njegov učitelj in mentor, Željko Ritlop. "Timi je brez dvoma zelo talentiran, kar pa samo po sebi še ne zagotavlja uspeha; potrebno je veliko truda in volje. S takimi učenci je vedno lepo delati in mi to predstavlja vedno večji izziv," strne svoje vtise Timijev učitelj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. matija
      24.03.2011 ob 21:27 matija

      to so naši ideali za prihodnost Slovenije.vstrajnost in delo je pot do uspeha

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.