https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V spomin na častnega predsednika GZS Ernesta Eörya gasilci pripravili žalno sejo

Murska Sobota, 04.11.2016 ob 12:00  

V spomin na preminulega častnega predsednika Gasilske zveze Slovenije, Ernesta Eörya je sinoči v prostorih PGD Murska Sobota potekala žalna seja. Številni zbrani so se poklonili z minuto molka in se vpisali v žalno knjigo. S pesmijo se mu je poklonil oktet Franceta Prešerna.

V začetku seje je Franc Gomboc, častni regijski poveljnik obudil spomine na Eöryevo življenjsko pot in dosežke. Dušan Utroša, regijski  poveljnik za Pomurje se je zahvalil za vse, kar je Ernest naredil. Predsednik Gasilske zveze Slovenije Jošt Jakša je spomnil, da delo Eörya ni bilo neopaženo. Njegova dela so prepoznali na nivoju države in civilne zaščite. Pod vodstvom Eörya so postali največja nevladna organizacija. Jakša se je spomnil Aškerčeve pesmi, ki omenja, da bomo večno živeli v svojih delih.

Na seji so se Eöryu s toplimi besedami poklonili župan MO MS, dr. Aleksander Jevšek, ki se je poslovil od soseda in občana. Kot pravi, se ga bo spominjal kot pozitivnega človeka in svetovljana. V imenu Evangeličanska cerkev AV v Republiki Sloveniji je spregovoril in izrekel sožalje evangeličanski škof Geza Erniša. Dodal je modro misel, da je edini val, ki se ne razbije, lep spomin. Generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But je v imenu Ministrstva za obrambo povedal, da so rezultati Eöryevega 66-letnega dela težko merljivi. Kot pravi, nobeno priznanje ni odtehtalo njegovega dela, so pa spomini tisti, ki vsaj nekaj odtehtajo. Ob zaključku žalne seje je spregovoril župan Občine Cankova Drago Vogrinčič, ki se bo Ernesta spominjal kot človeka velike etične drže in kulturne širine, svetovljana v najširšem pomenu besede. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.