https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V primeru nadaljevanja stavke bodo v murskosoboški bolnišnici odpovedali vse nenujne posege

Murska Sobota, 14.11.2016 ob 8:00  

Zdravniki Splošne bolnišnice Murska Sobota so na petkovi novinarski konferenci predstavili razmere v bolnišnici povezane s stavko. Če danes ne bo dogovora z vlado, bodo jutri - v torek stavko zaostrili.

 

Kot je znano, je sindikat Fides vladi poslali predlog sporazuma, na podlagi katerega bi lahko stavko zdravnikov prekinili. Če do ponedeljka ne dosežejo dogovora, bodo stavko v torek zaostrili. V tem primeru bi obravnavali le nujne bolnike, nosečnice, otroke in starostnike ter izvajali operacije bolnikov z rakom, ne pa nenujnih pregledov in posegov.

Kot je pojasnil Borislav Vrbanec, predsednik FIDES-a za Pomurje, so za prihodnji teden odpovedali 35 nenujnih posegov, lahko pa jih bo še več. V murskosoboški bolnišnici dela 77 zdravnikov specialistov, potrebovali pa bi jih za optimalno delo še  vsaj 34. Zdravnikov povsod na vseh oddelkih, najslabše pa je pri anesteziologih. Tu dela  le šest specialistov, za optimalno delo pa bi jih potrebovali 16. Za potrebe novega urgentnega centra je bilo v murskosoboški bolnišnici zapolenih 49 nosvih sodelavcev, do tega nobenden zdravnik. Zdravniki želijo evropske standarde in normative. Zavedajo se, da se to ne bo zgodilo takoj, zato pričakujejo vsaj strategijo in politiko zaposlovanja in reševanja težav.

V svojem 40-urnem delavniku bodo sprejemali nujne bolnike, bolne z rakom in druge hudo bolne. Pri bolnikih prosijo za razumevanje in da, če ni nujno, ne prihajajo v bolnišnico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2016 ob 10:37 gost

      A NI ČUDNO, do sedaj zdravnikov ni primanjkovalo, nabijali so nadure(delali tudi dežurstva od doma), kar naenkrat pa premalo zdravnikov? Moj predlo:, zaposlite nemudoma nove zdravnike, če seveda niso vsi pobegnili iz države, končanim učenja, dajte službe, državica ljuba, tem, ki so zaposleni pa 8-urni delavnik in plače brez vsemogočih anomalij. Država pa naj uredi šolanje zdravnikov, ne pa da fakultete razpisujejo določene kvote, anasteziste pa uvažamo. Jebemti, pa tak sistem, zatosmo pač tam, kjer smo - u p**** m*******!

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.11.2016 ob 11:11 pf g+ gost

      Predvsem popucajte s starčki, ki so bili zdravniki pred 20 leti. Danes so v SB MS samo na plačilni listi. Da zdravnik, s statusom A class (predstojnik oddelka) ne ve, da se pri širokospektralnem antibiotiku Amoksiklav porabi vsa škatla tablet, je res sramota (mogoče konverzacija s farmacevti..). Še dobro, da ne izvajajo v bolnicah prisilnih zakolov... In mladim zdravnikom dajte delovno mesto in možnost graditve kariere.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.11.2016 ob 12:54 drhouse gost

      Vsi bi radi meli evropske standarde in normative,tudi mij delavci; samo na žalost živemo v Sloveniji ge je pač tak. Či se jim kaj ne vijdi naj idejo v tujino, ge jih sigurno čakajo z odprejtimi rokami(če verjameš); samo za plače se jim ide BANDA POKVARJENA!!!

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.11.2016 ob 12:55 prekmurje zbudi se gost

      Se strinjam z zgornjimi komentarji , zaposliti več novih zdravnikov, tudi iz drugih držav če naših primanjkuje, pa zmanjšati te ogromne nadure pri obstoječih zdravnikih. Pa čimprej spraviti te dvoživke iz javnega zdravstva, kjer zdravnik dela v javni bolnišnici in privat v svoji ordinaciji. Jaz si ne prestavljam , kak lahko zdravnik dela skoncentrirano in brez napak, če je v bolnišnici 12,16 in več ur na dan in to več dni v mesecu.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.11.2016 ob 15:02 gost

      Pa tiste, ka stavkajo cejlo leto, ka nedo to gledale, pa ono delale, kaznovate ali pa spravete do doslednoga dela pa odnosa. Če to vodstve grata, de včasek boukše vsepovsede.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.11.2016 ob 16:48 drmr gost

      gost - pf g+: "Predvsem popucajte s starčki" Kak li, či pa more meti 40 lejt delovne dobe? Se zavedaš ka te teh "starčkov" skous več. Še tisti ka so najbole pridno študejrali, do stari gda do lejko šli v penzijo. Či do do pa še kaj spremenili (ka do sigurno) pa itak. Gda takše šten se pitan, či eni rejsan mislite, ka nete nigdar stari?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2016 ob 12:12 gost

        Nekdo, ki izpolnjuje pogoje za penzijo, odžira kruh mlademu kadru. In delavec sigurno ni v tej skupini, da bi podaljševal delovno dobo, vlekel bonitete dežurstev, člankov, publikacij.... O takih starčkih je verjetno govora, ki vlečejo status quo...

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.11.2016 ob 17:40 Varošanec gost

      Kdo je od zdravnikov odgovarjal ,ko,zaradi njihovega malomarnega operativnega posega,............. iz ene operacije nastanejo dve ,tri ali pa še več???NASTRADAL JE PACIJENT ,KATEREMU SO OPERACIJE SPREMENILE ŽIVLJENJE!PRITOŽIT SE SIROMAK NE MORE ,SAJ JE PODPISAL KUP LISTIN ,KJER JE ZDRAVNIK ZAŠĆITEN PROTI MOREBITNIM ZAPLETOM PO OPERACIJI...IN TAKI MUDONJE ZAHTEVAJO POVIŠANJE PLAČ!!!DA JI NI SRAM!!!!

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.11.2016 ob 17:44 gost

      trbelo bi njin enga big bossa, ka bi red napravo! BANDA!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.11.2016 ob 18:58 Pfg gost

      Ne nujnih pregledov in posegov....ZA ZAPOR! !!!! Igrajo se s cloveskimi zivljenji

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.11.2016 ob 22:50 gost

      A nima ta še Studio Estetske in Endoskopske Kirurgije v Moravcih?! Kako le zmore? Stanardi so le krinka, v ozadju se ne gre za nič drugega, kot denar.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.11.2016 ob 7:47 Strelec gost

      Smo edini v Jugi ki imamo nekoliko višje plačila od ostalih.Res je pa to da so preobrenjeni in nekateri samo izkoriščajo sistem,saj poleg svojega privat dela še lazijo po državnih podjetjih,in izkoriščajo denar ki jim je na voljo.To vam povem iz lastnih izkušenj saj poznam znanca ki tako deluje.Potem se pa povazi kako visoko plačo ima.Je pa res nekaj narobe z tem sistemom saj nimajo pameti da bi uvedli takega kot je v tujini.Ker potem nebodo več morali krast ali triblat sistem.Saj so si zakone naredil za vprid sebe ne pa za delavca in to se vidi z eroplana...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.11.2016 ob 21:57 GLEJ, TO GLEJ gost

      http://www.24ur.com/novice/slovenija/aleksander-doplihar-oster-do-zdravnikov-to-ni-stavka-ampak-izsiljevaje.html

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.