https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Poslanka Jasna Murgel predstavila predlog zakona obravnave otrok s posebnimi potrebami

13.11.2016 ob 8:00  

Poslanka Jasna Murgel predstavila predlog zakona otrok s posebnimi potrebami v Pokrajinski in študijski knjižnici.

V polni dvorani Pokrajinske in študijske knjižnice je poslanka DZ dr. Jasna Murgel, ki je skupaj s gosti predstavila predlog zakona otrok s posebnimi potrebami. Zraven osrednje gostje so bili še gosti okrogle mize poslanka DZ Marija Bačič, vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer ter logopedinja Barbara Vogrinčič.

V uvodu je gostjo predstavila Bačičeva, ki je opisala svoje izkušnje na tem področju, ki jih je preživela kot dolgoletna poznavalka na tem področju. Za njo je besedo prevzela vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer je dejala, da želijo skupaj z zainterisirano javnostjo slišati mnenja, predloge. Želi si, da se prenesejo izkušnje članom družin, ki vzgajajo svoje posebne sončke. Ob koncu je povedala, da so normalni del družbe, ki ji pripada enakovreden položaj kot vsem drugim dejavnikom v družbi.

Poslanka SMC dr. Jasna Murgel na okroglih mizah, po regijskih središčih, skupaj s strokovnjaki in nevladnimi organizacijami, predstavlja predlog zakonske rešitve za čim bolj kvalitetno zgodnjo obravnavo otrok s posebnimi potrebami, ki ga je konec junija podprlo 68 poslank in poslancev. Predlog je poslanka pripravila na podlagi osnutka zakona, ki sta ga pripravila Zveza Sonček in Zveza Sožitje, namen predloga pa je obstoječe pomoči v Sloveniji povezati v enoten sistem, pri čemer se osredotoča na družino kot celoto in ne le na otroka. V svoji razpravi je omenila, da je tudi sama mati otroku s posebnimi potrebami. V dosedanjem sistemu pomoči je težava predvsem v tem, da se različna ministrstva (zdravstveno, šolsko ter socialno) med seboj prekrivajo. Tukaj se predvsem posameznik znajde izgubljenega. V predlogu je tudi uvedba treh razvojnih ambulant, od tega bi se dve nahajali v vzhodnem delu Slovenije.

Logopedinja Barbara Vogrinčič je med drugim izpostavila, da je potrebno veliko več vlagati v razvoj otroka s posebnimi potrebami v predšolskem obdobju, kar je tudi ponazorila s svojo kratko predstavitvijo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2016 ob 10:34 gost

      Naj gre raje boks trenirat, bolj se ji paše. Ali je sploh ženska?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2016 ob 11:32 gost

      To je politični shod, nej pa strokovna razprava. Tri poslanke in logopedinja!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2016 ob 11:45 gost

      Volitve se bližajo, tej itak ostanejo do konca toga mandata, pa trbej priprave že za drugi mandat.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.11.2016 ob 12:18 mama gost

      vi ste malo betežni... ena poslanka je delala z otroki s posebnimi potrebami, druga ima dva otroka s posebnimi potrebami. In tam so bili starši takšnih otrok, ki so delili svoje zgodbe in težave s katerimi se soočajo, ter pedagogi in vzgojitelji, ki delajo s taksnimi otroki... in upam da nobenemu od teh treh gostov komentatorjev ne bo kdaj pri otroku ugotovljena bolezen, telesna ali duševna okvara ali kakšnakoli druga posebna potreba. Sram vas je lahko.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.11.2016 ob 20:20 starš gost

      prvi, drugi in tretji gost, žalostno, sram vas naj bo. Niti eden očitno ni bil tam. Niti z eno besedo ni bila omenjena stranka iz katerih prihajajo omenjene poslanke. Ste mogoče vi trije sposobni pripraviti predlog takšnega, ali podobnega zakona? Vidim, da vam ni mar drugo, kot blatenje drugih, ki se trudijo, da bi se nekoč nekaj obrnilo na boljše. Sram pa je lahko zdravnico, ki je želela oblatiti poslanko in je prišla na okroglo mizo le s tem namenom, kar je povedala tudi svojim kolegicam, ki so bile prisotne. Ta zdravnica je poznana že vsem v Soboti in okolici. Priporočam ji, da ne hodi več v cerkev in upan, da nikoli ne bo zdravila naših ljudi. Hvala poslanki za trud in pomoč staršem teh otrok.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.07.2017 ob 11:18 jeseničica gost

      Oprostite, a težko berem vaše komentarje. Očitno ne veste za kaj gre. A imate doma otroka s posebnimi potrebami. Videti je, da ne, ker sodite o stvari o kateri nimate pojma. Staršem, ki se soočamo s takšno življenjsko preizkušnjo pa je ta gospa kot oaza v puščavi. Končno nekdo, ki ima osebno izkušnjo in se zavzema za izboljšanje položaja otrok in staršev, ki to nujno potrebujemo. Toliko, pa Prešernova...le čevlje sodi naj Kopitar.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.