https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Užaljeni Štihec izjavlja, da ni prijavil dr. Horvata komisiji

Murska Sobota, 25.03.2011 ob 9:20  

Murskosoboški župan Anton Štihec se je odzval na namig dr. Andreja Horvata v današnje Delu, da naj bi on prijavil protikorupcijski komisiji. Štihcu se to zdi žaljivo osebno in kot županu, hkrati pa izjavlja, da ga ni on prijavil.

V današnjem Delu je prispevek o državnem sekretarju dr. Andreju Horvata, v katerem je namignil, da ga je protikorupcijski komisiji prijavil murskosoboški župan Anton Štihec, ki mu naj bi nagajal že v času, ko je bil še član SDS, zato glede na njegove izkušnje s tistimi, ki so ga poskušali kompromitirati v javnosti, Horvat dopuščam verjetnost ponovitve zgodb z istimi igralci.

Užaljeni Štihec trdi, da ga ni prijavil

Na besede dr. Horvata se je odzval že tudi župan Štihec, ki v izjavi za javnost piše: "Namig, ki ga je v današnjem Delu podal državni sekretar dr. Andrej Horvat, da naj bi ga protikorupcijski komisiji prijavil kar jaz, je žaljiv tako do mene osebno, kot do funkcije župana, ki jo opravljam. Izjavljam, da dr. Andreja Horvata nisem prijavil Uradu za preprečevanje korupcije, prav tako pa s postopki in aktivnostmi v zvezi s dr. Horvatom nisem seznanjen, razen zgolj toliko, kot uspem zaslediti v medijih. Sicer pa me izjava dr. Horvatova čudi, ker je 15. decembra 2010 v medijih izjavil, da se; citiram “zaveda pa, da mora madež oprati sam, zato je samega sebe prijavil protikorupcijski komisiji, ki bo zadevo raziskala.”, konec citata."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      25.03.2011 ob 9:49 PREKMUREC

      Kak v vrteci. In te takši vodijo politiko.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.