https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Tudi letos predstava Božična noč pri Ivanovem izviru

12.12.2016 ob 8:00  

Krepko smo že zakorakali v mesec december in prav tako krepko so že marsikje stekle intenzivne priprave na decembrska praznovanja. Tako tudi v občini Razkrižje, ki je objavila informacije o letošnji Božični noči pri Ivanovem izviru.

Vabijo vas, da si ogledate kvaliteten kulturno-verski dogodek po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo. Odvija se v čudovitem naravnem okolju ob Ivanovem izviru. Poleg igralsko-govornega dela je vključeno veliko odličnega petja, tako celotnega cerkvenega pevskega zbora razkriške župnije kot tudi vseh glavnih igralcev: Jožefa, Marije in drugih, ki del svojih vlog odpojejo. V šestih slikah se predstavijo prizori: Angel Gabriel obišče Marijo, Marija obišče sorodnico Elizabeto, Potovanje Jožefa in Marije v Betlehem, Iskanje prenočišča, Namestitev v štalici ter Rojstvo in prihod Svetih treh kraljev. 60-minutna predstava poteka zelo dinamično. V organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje, jo z namenom obogatitve prazničnih dni, uprizarjajo že 19 let. Predstava je nekaj posebnega in izvirnega, ki bo vsakemu obiskovalcu prav gotovo polepšala praznike.

Za ogled predstave ne zaračunavajo vstopnine, veseli pa bodo prostovoljnega prispevka za pokrivanje stroškov. Predstava Božična noč pri Ivanovem Izviru na Razkrižju bo uprizorjena: na sveti večer, v soboto, 24.12. 2016, ob 19. uri. Takoj po predstavi bo polnočnica v bližnji v romarski cerkvi Svetega Janeza Nepomuka. Ponovitev predstave bo v soboto, 7.1.2017, ob 18. uri.


Foto: Arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.