https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Po napadu na župana Črenšovcev zasedal vaški odbor

18.11.2016 ob 12:00  

Kot smo poročali včeraj, je župan občine Črenšovci Anton Törnar, ki je v nedeljo v lokalu čakal na hrano, bil fizično napaden.

Župan načrtuje, da bodo o nedeljskem dogodku razpravljali tudi za občinskim omizjem, k temu so ga že pozvali nekateri svetniki. Iz Policijske uprave Murska Sobota (PU MS) sporočajo, da preiskava dogodka še ni končana, za zdaj pa so ugotovili, da je kršitelj s pestjo udaril gosta lokala v obraz in ga lahko poškodoval. Tak je povzetek nedeljskega dogajanja v eni od gostiln, v katerem jo je skupil župan Törnar. Ta se je v nedeljo okoli 19.30 odpravil v gostilno po pico. Med čakanjem na hrano se je zapletel v pogovor z enim od gostov, ko so v lokal vstopili štirje moški tamkajšnjega romskega zaselka Kamenci.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Törnar je še te dni občutno pretresen. »Pristopili so k meni. Ko sem se obrnil, me je eden od njih močno, brez vsakršnih besed ali opozorila, udaril v glavo. Opotekel sem se in padel na tla. Nekaj časa sem bil tudi v nezavesti. Stopnje poškodb bodo ugotovili policisti, sem pa ostal brez najmanj dveh zob,« je po poročanju Večera dejal črenšovski župan.
Zakaj je Rom dvignil roko nadenj, napadeni prvi mož črenšovske občine ne ve. »Gre za nezaslišano početje. Da nekdo tako iz čistega miru napade kakšno uradno osebo. Deset let, dvajset let dobro sodelujemo s prebivalci Kamenc, kjer smo kot občina sodelovali pri številnih projektih, in nikoli ni bilo nobenih težav. Še naprej bomo kljub temu incidentu ostali občina kulturnega dialoga, in ne dialoga nasilja,« je še povedal Törnar, ki ga je dogodek toliko bolj presenetil in razžalostil, ker z Romi iz Kamenc že 22 let, odkar je župan Črenšovec, zgledno sodeluje. V Kamencih so izvajali številne projekte, zaselek je za razliko od mnogih romskih naselij infrastrukturo popolnoma urejen, prebivalcem pa je omogočeno, da si kak evro zaslužijo še s turizmom.

Foto: rtvslo.si

»Policisti smo bili 13. novembra 2016 malo po 21. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kršilec s pestjo v predel obraza udaril gosta lokala, ki je dobil lahke telesne poškodbe. Zoper kršilca bo vložena kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe,« je sporočila Suzana Rauš s PU MS. Domnevni storilec iz naselja Kamenci je po informacijah Večera že večkrat prišel navzkriž z organi pregona.

    Fotogalerija