https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tradicionalni slovenski zajtrk na Osnovni šoli Bakovci

Bakovci, 18.11.2016 ob 13:00  

Ob dnevu slovenske hrane v slovenskih šolah in vrtcih pripravljajo Tradicionalni slovenski zajtrk. Tudi učenci OŠ Bakovci in POŠ Dokležovje so bili danes, 18. novembra 2016, deležni Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal iz medenega zajtrka, ki ga je pred desetimi leti prvič pripravila Čebelarska zveza Slovenije. Učenci so tako v šoli zajtrkovali kruh, surovo maslo, med, mleko in jabolka.


Na mizah, postavljenih v obliki satovja, so si učenci sami postregli zajtrk, med drugim tudi med lokalnih pridelovalcev, ki so ga darovali v ta namen.

Osnovna šola Bakovci se je odzvala na povabilo Čebelarske zveze Slovenije in točno ob 10.00 uri je šolski pevski zbor v jedilnici zapel pesem Lojzeta Slaka, Čebelar. Na 450 šolah po Sloveniji je ob istem času odmevala pesem Čebelar, kar je letošnja novost. S tem želijo opozoriti na pomen čebel v naravi in ustvariti najštevilčnejšo pevsko čebeljo družino. Po nagovoru ravnateljice OŠ Bakovci, Jožice Lukač je tako zapel šolski pevski zbor. V Bakovcih so se jim pridružili še predstavniki Čebelarskega društva Bakovci, članice upokojenske pevske skupine, v Dokležovju pa predstavnice DPM.


Poleg Tradicionalnega slovenskega zajtrka je tretji petek v novembru vsako leto rezerviran za Dan slovenske hrane. V okviru tega dneva so učenci od 1. do 5. razreda imeli naravoslovni dan na temo dneva slovenske hrane. Učenci so pripravili lepe risbe, plakate in druge izdelke na temo slovenske hrane. Pekli so tudi palačinke z jabolki.


Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.