https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Turmanova kmetija povabila na 2. Mozaik goričkih dobrot na Pertočo

Pertoča, 21.11.2016 ob 10:00  

Na Turmanovi kmetiji tik ob cerkvi Svete Helene na Pertoči je minulo nedeljo potekal 2. Mozaik goričkih dobrot. Obiskovalci od blizu in daleč so se lahko naužili dobre hrane in pijače, čudovite okolice ter zabavnega spremljevalnega programa.

V sodelovanju z lokalnimi gostinskimi ponudniki so pripravili in ponudili dobrote in tradicionalne jedi iz domačih goričkih surovin Turmanove Kmetije. Člani kmetije Turman so lansko leto skupaj z njihovimi prijatelji prvič pripravili Mozaik goričkih dobrot in že takrat obljubili, da bo dogodek postal tradicionalen. Tako je prvemu Mozaiku goričkih dobrot letos res sledil 2. Mozaik goričkih dobrot.

Poleg bogate kulinarične ponudbe so obiskovalci tega dne spoznavali ponudnike dobrot in rokodelce iz Goričkega. Prav tako pa je bila pestra tudi ponudba »obrobnih« dogodkov, ki so vse skupaj še popestrili, kot na primer Macho in Mejke na tržnici.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2016 ob 12:03 tlačan gost

      kak van tou na Goričkun uspejvle, eti na Markovksun pa smo takši šalabajzerji, sami nesposobnjakuviči, samogledniki za svoj žep in nedaj bože, ka bi kakši kmet šalabajzerski raskero 300 eur, kaj se vidlu, ka nej samu požrejšen KAPITALIST. Zaj ži pomali maju kmetje po 3-4 pridelke na njivi, tak frišku obračajo zemljo, TE ŠE PA SUBVENCIJA i eto ti zemljiške KULAKE, vračamo se 100 lejt rigverc, nej tak. Samo nej, ka bi se tej kmetje od jestija zapali, eli bi pa šterumi blek počo.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2016 ob 17:35 kmet gost

        HA, HA, HA Na Markovskem so sami požeruhi.Kdo de pa nekomi pedinijau te se tak zberejo od daleč in od blizu sami požeruhi ki čakajo samo nekaj kšenki.JOK NI VEČ TEGA JE TREBA DELA.nE OKROG GESTI KŠENKI PROSITI.tlačan ha ha.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2016 ob 14:04 TP203 gost

      @tlačan genau tak kak si pravo

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.11.2016 ob 18:32 pravi kmet gost

      Tlačan, pa kmet ! Vidva sta dva velikiva BEDAKA !!!! Na Markaskon , če že tak pravite , smo mij meli takše priredijtve že te , da ste ešče vij nej znali ,če sploj na svejti živite ! Tole , pa take stvarij , je prinas že izpeta pesem ! Kak praviš , meti štiri pridelke pa se meti za kmeta , tole je pikušija---siromaštvo ! Mij mamo dvejsto hektarov , svoje zemle , pa se nikaj ne bahamo s tem , ker nam je nej do takih kislih neumnosti ! Če ste pa VIJ ( genau ) te pa bojte v tej ilovici !

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.11.2016 ob 21:03 kmet gost

      pravi kmet@@ Tij se ziher ne buniš nikaj če maš telko zemle.KAJ PA SUBVENCIJE PA DOBIŠ POPLAČANO NAFTO PA EŠČE PRIDELEK.Nekaj pa maš v najem vzete njive pa ešče tan noriš da jim nedaš za najemnino.Tak je te se lehko mečeš z 200 hektari zemle vo..

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.11.2016 ob 18:37 gost

      Tij delaj pa te boš videl kak je ! Jes se NE BUNIM! Tudi tij bi dobil vse tole kaj praviš . Samo delat se spravi, pa zemljo moraš imeti , pa to lastno svojo !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.11.2016 ob 9:53 gost

      pravi kmet, tij si zalutao v život, ka se pa te na markovskon zgodilo 30 let od vaših prireditev. Edino tou, ka so van sosedje hodili po poljih delat ROČNO ŽETVO, pa van pomagali pri mlatvi doma na dvoriščih, vij ste jin pa dali skvašene ugurke, zabil, vrtanke, ki so vam jih pekli sosedje, na koncu mlatve so vam pa sosedje tudi "ritaše" podarili, da ste te sosede nazaj pogostili, banda kmetavzarska.Srečo ste te meli, ka ste domače živali švercali v Međimurje, ste bilij najvikši švercari, zato ste pa tud danes največji "seljaki" in boste to tudi ostali. Dobro, ka va javne službe tudi kako prireditev sfinancirajo, tudi vaši "bleki" se bodo 1x naveličali teh kravjih specialitet

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.