https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Deveti Miklavžev koncert Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevec

Gornja Radgona , 28.11.2016 ob 13:00  

V četrtek, 24. novembra, se je v Kulturnem domu v Gornji Radgoni odvijal 9. samostojni koncert Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevec. Navzoči v dvorani so bili navdušeni nad nastopi in pestrim programom, ki se je vil med tamburaškim muziciranjem, otroško folkloro in pesmimi ter napevi ljudskega godca na diatonični harmoniki Mirana Mauka.


Prav ob začetku prazničnih dni in vseh dogodkov, ki se vrstijo v sklopu »Veselega decembra«, so kulturniki kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev pripravili prijeten večer na 9. samostojnem Miklavževem koncertu.

Dodobra uveljavljena prireditev, ki jo tradicionalno organizirajo v kulturnem društvu ob pomoči OI JSKD Gornja Radgona in občine Gornja Radgona ima poseben navdih, ki zadovolji še tako zahtevnega poslušalca. Tudi tokrat so nastopajoči poskrbeli za pozitivno vzdušje v dvorani s svojim bogatim repertoarjem, ki je zajemal od starih tamburaških melodij, ljudskih pesmi, zimzelenih pesmi (evergreen) in dalmatinskih pesmi. Prav poseben pečat pa so dali folkloristi otroške folklorne skupine, stari med 5 in 9 let, ki delujejo pod okriljem kulturnega društva Peter Dajnko, pod mentorstvom Simone Roškar.

Na tokratni prireditvi so si posebno pozornost prislužili tamburaši in tamburašice, ki so se predstavili v oblačilih, ki segajo v obdobje med leti 1910 in 1920. V društvu se nekako zavedajo, da ni samo muziciranje in lepa melodija tamburic tista, ki prevzame marsikaterega poslušalca, ampak tudi videz, ki predstavlja obdobje, iz katere glasbo preigravajo. Ob tej priložnosti je bila izrečena zahvala mojstrici Tereziji Lisec iz Murske Sobote, ki je sešila nove kostume.

Foto in tekst Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.