https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Otvoritev razstave fotografij Otroci iz Vzhodne Afrike v murskosoboški bolnišnici

Rakičan, 1.12.2016  

V pritličju Otroškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota je včeraj, 30. novembra 2016 potekala otvoritev razstave fotografij »Otroci iz Vzhodne Afrike.« Avtor razstave fotografij je mag. Jožef Sever, glavni zdravstvenik na Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota. Fotografije bodo na ogled do 21. decembra 2016.


Avtor razstave fotografij je mag. Jožef Sever, ki je zaposlen kot glavni zdravstvenik na Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota. S fotografijo se ljubiteljsko ukvarja deset let. Zadnja leta sta ga posebej pritegnili portretna in makro fotografija. To sta zvrti, ki sta glede kompozicije slike zelo zahtevni. Mag. Jožef Sever je na svojih slikah prikazal otroke iz Tanzanije in Zanzibarja, ki jih je srečal in spoznal med svojim potovanjem. Z otroki je vzpostavil prijazne stike in kot je razvidno iz fotografij so mu otroci zaupali in navdušeno sodelovali pri fotografiranju. Kot je povedal primarij Aleksander Brunčko, dr. med. specialist pediater, član Fotokluba Maribor »slike otrok iz Vzhodne Afrike izžarevajo ta pozitiven čustveni odnos med otroki in avtorjem razstave.« Ob odprtju razstave so navzoče nagovorili tudi direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec, dr. med., spec. internist, prim. mag. Zdravko Roškar, dr. med., spec., pediater in avtor razstave fotografij mag. Jožef Sever.

Fotografije bodo na ogled do 21. decembra 2016 v pritličju Otroškega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota.

  Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.