https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

POP TV in Kanal A od sredine januarja ne bosta več dosegljiva prek navadnih anten

02.12.2016 ob 14:00  

Odločitev Pro Plusa, da bo ogled njihovih programov ne bo več mogoč prek sobne ali strešne antene, je zdaj tudi uradna.

S 16. januarjem ogled programov POP TV in Kanal A ne bo več možen prek sobne ali strešne antene. »Gledalcev, ki naše programe spremljajo na sodoben način, to je prek kabelskega, satelitskega ali optičnega priključka katerega od ponudnika teh storitev, je iz leta v leto več. Razlog za to je bogatejša programska ponudba, boljša kakovost slike, pa tudi zagotavljanje dodatnih storitev za gledalce, prilagojenih sodobnemu življenjskemu stilu in skladnih s tehnološkim napredkom na tem področju (npr. ogled vsebin z zamikom, spremljanje prek različnih platform, dostop do videoknjižnic),« pojasnjujejo svojo odločitev, poroča žurnal24.

Foto: pravljicna.si

Njihove programe - POP TV, Kanal A, KINO, BRIO in OTO ter vse HD različice - bo mogoče spremljati prek ponudnikov kabelskega in IPTV omrežja ter satelitske televizije, ki se bodo odločili za distribucijo njihovih vsebin v svojem sistemu.  »Gledalcem s sobno ali strešno anteno je za dodatne informacije in pomoč na voljo brezplačna telefonska številka 080 28 42,« so še sporočili iz družbe.

Prizadetih bo 250 tisoč ljudi

Kot smo že pisali, se bo vse, ki televizijo gledajo še prek antene, na programih začelo prikazovati obvestilo o prenehanju oddajanja programov. Odločitev o prenehanju oddajanja prizemnega signala bo prizadela več kot sto tisoč gospodinjstev. Po podatkih zadnje terenske raziskave pomlad 2016, ki jo je opravilo podjetje AGB Nielsen, namreč živi v gospodinjstvih s prizemnim signalom 12,5 odstotkov prebivalstva Slovenije starejših od štirih let, nam je pojasnil Boštjan Kušnjerek, ki je v podjetju direktor marketinga. Brez signala Pop TV in Kanala A bo tako januarja ostalo okrog 250 tisoč ljudi, saj je povprečna velikost gospodinjstva 2,5 člana.

Foto: metro-portal.hr

Pričakovati je, da bo tej odločitvi sledila podražitev paketov. Pro plus bo od kabelskih operaterjev zdaj zahteval približno pet evrov na mesec za vsakega uporabnika, v paketu pa so poleg Pop TV in Kanala A še Brio, Oto ter Kino. Če bo ta znesek obveljal, si lahko od naročnikov kabelske televizije obetajo dobra dva milijona evrov na mesec, to je približno 30 milijonov evrov na leto. Za primerjavo, skupina Pro plus je lani imela 49 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2016 ob 20:51 gost

      bar nemu več glido mehiškij nadaljevank, pa kuhanja, pa 3x ponovitev enih istih oddaj

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.12.2016 ob 16:49 Stewen+ gost

      PRAVA GORIČANKA - Podpiram predlog ZPS, da operaterji kabelske TV ne vključijo plačljivih programov v osnovni, ampak - če že - v kak drug "paket" in da ostane osnovna naročnina v sedanjih zneskih. Sam se POP-tv odpovedujem, saj imam(o) veliko boljših programov. Dnevnik TVS je dober. Tisti, ki pa že sedaj plačujete "programe za odrasle" in jih gledate skrivaj, pa plačujete še dodatnih 5 evrov za žajfance. In ker sem še pri besedi, naj omenim Ideina zabavna "projekta": Dobra volja in Prava Goričanka. Za konec tedna kar sproščujoče. No, pogovorna oddaja Dora pa je že bolj razmišljajoča.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.12.2016 ob 10:34 Mišta gost

      Najbole do pa itak najebali tisti keri še dejansko televizijo gledajo(60 > let). Što gnesden plačuvle za pornnjake? Redki so tej. Ka se pa tijče razlogov,hd pa take fore, samo en razlog je, ekonomski. NE kaperajo ka je dejansko penetracija oglasov pri toj publiki dosta večja kak pri kerojkoli in do zgujbili dosta več kak samo 250000 gledalcov, ka je za slovenijo itak velka številka. Meni ne smeta, ali mi je nej vseeno za mamce pa dedije keri nedo meli več izbire.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.12.2016 ob 10:57 gost

      Tako je, pač nemu glidali tej dveh programov, pa nas tüdi vrag nede zeja.San blizu Hrvaške, pa mi sobna antena lovij 12 hrvaškij programov,ge je na bilu šterun program 5x boljši kot reklamni spoti na POP tv.Pa 8 slovenskij programov, drugo pa te ja ne rabim.Te mu bar glidali poročila 1x na dan, zaj si pa vüžgo tv, pa si vidu poročila na kanali A pa POP tv, vsako uro. Tak, ka su ži večir ODMEVI NA TV Slovenija nej bilij zanimivi. Poročila pa moreš glidati na konci dneva, nej ob 18 uri. Ko je jebe.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.12.2016 ob 8:58 Avs gost

      Ti si ziher upokojenec ki imaš cajt vse to spremljat,pa srečno!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.12.2016 ob 19:38 gost

      Začetni paket pri Telemachu je 19,50€/mesec in ne vsebuje BRIO,KINO,OTO. To lahko dobiš v osnovnem paketu za 23,50€/mesec. Razlika oz. doplačilo je 4€/mesec za omenjene tri programe in očitno jim ni dovolj. Če bo Telemach pristal na zahtevo Pro plusa bodo nastale težave.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.12.2016 ob 20:35 gost

      AVS,, NEJ UPOKOJENEC, VUŽGEŠ TV kdaj hočeš, ali naletiš na kuhanje, poročila ali mehiška sranja. To velja za POP in AkanalVmes pa od 24 ur lahko gledaš 10 ur reklame!Zaj pozimi je dobro, da je TV cel dan prižgan, ka segreva stanovanje in prišparaš pri kurjavi

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.