https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboški TVD Partizan bo kmalu dobil novo podobo

Murska Sobota, 05.12.2016 ob 7:00  

Mestna občina Murska Sobota se bo kmalu lotila tudi obnove TVD Partizan, ki je dom številnih pomembnih športnih organizacij in društev. S prenovo mu želijo povrniti nekdanji sijaj ter še naprej razvijati pogoje za šport in rekreacijo.

Dotrajana stavba zahteva visoke stroške vzdrževanja in kazi podobo mestnega središča. V njej tudi ni zagotovljene dostopnosti invalidnim osebam, starejšim in gibalno oviranim. Zato bodo izvedli celostno obnovo, tudi ostrešja, fasade, energetske sanacije in notranje sanacije.

Obnova Partizana kot subjekta kulturne dediščine bo stala malo manj kot milijon evrov, pri čemer bo 80 odstotkov financiranih iz naslova Celostnih teritorialnih naložb, kar je nov mehanizem Evropske unije za naložbe v urbana okolja.   

Objekt je pred 90 leti pomenil začetek Sokolstva. Pretežno športno- rekreativnim vsebinam je tako namenjena že vse od začetka. Enonadstropna stavba iz 1929 ima na dvoriščni strani prizidano telovadnico. V okviru društva obiskuje danes okrog 100 otrok orodno telovadbo in 50 ritmično gimnastiko.

Od leta 1991 je stavba vpisana v register kulturne dediščine, kot spomenik lokalnega pomena. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2016 ob 8:35 gost

      Objekt je potreben obnove zunaj in OČIŠČENJA določene osebe od znotraj, katera je ostala od stareobčinske oblasti. Na položaj je prišel zaradi žene.in ne zaradi sposobnosti.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.12.2016 ob 10:10 gost gost

      Čas je že, da se ta lepa in pomembna stavba za Soboto obnovi, čudno, da so jo dosedanji mestni veljaki tako zanemarjali. Za vse drugo manjpomembno pa je bila denar. Moramo ohranjati, kar so nam pustili prejšnji rodovi, saj je stavba bila velika pridobitev za mesto ob odprtju in daleč okoli najlepša.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2016 ob 12:02 gost

        Problem obnove je bil v tem, da je občina postala lastnik dobrih 81% Doma komaj v mandatu tega župana preostanep pa je še vedno v lasti prejšnje lastnice Športne unije Slovenije. Ta delež pa je prejela od Društva za športno rekreacijo M. Sobota.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2016 ob 14:14 gost

      gutalj goran on je zaposleni tan in ma pogodbo in dokler nebo drugega nastavil župan iz svojih vrst bo delal

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.12.2016 ob 11:56 gost

        Gost g. GG ni zaposlen v TVD partizanu ampak je zaposlen v ZKTŠ, ki ima pisarno za šport v TVD Partizanu + tega je sekretar na ŠZMS.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.