https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podelitev štipendij nadarjenim študentom iz Mestne občine Murska Sobota

Rakičan, 03.12.2016 ob 7:00  

V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan je v petek, 2. decembra potekal slavnostni podpis pogodb o štipendiranju nadarjenih študentov iz Mestne občine Murska Sobota. Mestna občina Murska Sobota bo v študijskem letu 2016/17 štipendira 97 nadarjenih študentov iz občine.


Za študijsko leto 2016/2017 je za štipendije nadarjenim študentom v proračunu MOMS predvidenih 210.000,00 EUR. Najvišji predvideni znesek za štipendijo je 227 EUR, najnižji pa 142 EUR.


Izbor je opravila tri članska komisija, sestavljena iz enega predstavnika Pomurske izobraževalne fundacije (PIF) in dveh predstavnikov Mestne občine Murska Sobota. Kriteriji za vrednotenje vlog v postopku izbora nadarjenih študentov so bili: vrednotenje študijskega uspeha, vrednotenje izjemnih šolskih ter študijskih in izven šolskih ter študijskih dosežkov.


Več  fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.